• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır Umut Kervanı Arama Kurtarma ekipleri eğitimlerine başladı
16 Şubat 2024 Cuma 09:05

Diyarbakır Umut Kervanı "Arama Kurtarma" ekipleri eğitimlerine başladı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından "Arama Kurtarma" ekipleri oluşturan Diyarbakır Umut Kervanı, AFAD bünyesinde eğitim almaya başladı.
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından "Arama Kurtarma" ekipleri oluşturan Diyarbakır Umut Kervanı, AFAD bünyesinde eğitim almaya başladı.
 
AFAD başkanlığı tarafından yurt genelinde yürütülen "AFAD Gönüllülük" projesi çerçevesinde "Destek AFAD Gönüllülük Eğitimleri" veriliyor.
 
50 binden fazla insanın vefatı ile sonuçlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır Umut Kervanı, "Arama Kurtarma" ekibini oluşturdu. İlk eğitimlerine Diyarbakır AFAD Genel Müdürlüğünde başlayan Diyarbakır Umut Kervanı, uzman eğitimciler tarafından hızlı arama kurtarma nasıl yapılmalı, nelere dikkat edilmeli, araç gereçlerin tanıtımı gibi alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.
 
Pratik ve teorik olarak enkazda canlı arama, enkaz kaldırma, sismik-akustik dinleme, ekip çalışması, ekipmanların tanıtımı ve kullanımı gibi birçok eğitimler alınıyor.
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Arama-Kurtarma ekip sorumlusu Davut Yazgil, "Türkiye deprem bölgesi olan bir yer. Nerdeyse bütün iller deprem riskiyle karşı karşıyadır. Malumunuz Türkiye, çok büyük bir afet geçirdi. 6 Şubat depreminde 11 il aynı anda etkilendi ve bu depremde ciddi bir arama kurtarma ekibine ihtiyaç vardı. Bizlerde 6 Şubat depreminden sonra Diyarbakır Umut Kervanı olarak arama kurtarma ekibi oluşturma isteğimizi AFAD'a bildirdik. 6 Şubat depreminden sonra Türkiye'nin hemen hemen her ilinde bu konuda AFAD'da eğitimler veriliyor. Başvurumuz onaylandı, şu an eğitimdeyiz. Eğitimde özellikle hızlı arama kurtarma durumlarında nereler yapılması gerektiğini hepsini burada görüyoruz ve görmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
 
Yazgil, "Ekiplerimiz 27 kişiden oluşmaktadır. Ekibimizin içinde arama kurtarma dışında lojistik, medikal, planlama birimlerimiz var. Umut kervanı olarak Türkiye genelinde insani yardımlarda bulunuyoruz. En küçük afette, en küçük problemde bile dernek olarak her tarafa koşturup yardım ediyorduk. Ama bu sefer özellikle afetlerde arama kurtarma olarak 'ne yapabiliriz?' bunun için bir çalışma yaptık. Diyarbakır Umut Kervanı vakfı ekiplerimiz oluşturuldu ve AFAD'da eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitimler peyderpey yapılacak. Şu an biz ilk etapta 5 günlük bir eğitimdeyiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA