• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor
07 Nisan 2021 Çarşamba 09:55

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor

​Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yonca Kavşağı’nda yaptığı çevre düzenleme çalışmasının yanı sıra toprakla buluşturduğu binlerce ağaca 2121 fidan daha ekliyor.
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, kente gelen konuklarda önemli bir izlenim bırakan şehir, giriş ve çıkışlarında çalışmalarını yoğunlaştırdı.
 
Büyükşehir Belediyesi, kentin kimliği açısından oldukça önemli bir yere sahip olan uluslararası havalimanı girişinde yer alan Yonca Kavşağı’nda peyzaj çalışmalarına başladı. Ekipler, peyzaj düzenlemesi için Yonca Kavşağı’na 350 tonluk su deposu kurdu ve alanı ağaç, çalı ve mevsimlik çiçek dikimine uygun hale getirmek için toprak takviyesi yaptı.
 
Kentte gelen tüm misafirlere hitap etmesi için Yonca Kavşağı’na Norveç çamı ve palmiye dahil olmak üzere farklı türlerde 3 bin ağaç diken Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, refüj ve kavşaklara dikilen ağaçların daha iyi şekilde görünmesini sağlamak için farklı tür ve renklerde 40 bin çalı ve çiçeği toprakla buluşturdu.
 
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, alanın örtüsünün yeşil bir görünüme kavuşması için ağaç ile çalı dikilen yerlerde boşluk kalan bölümlere rulo çim serdi.
 
2121 fidan daha toprakla buluşuyor
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "21’de Buluşalım" etkinliği kapsamında paylaşım ve beğeni yapan vatandaşlar adına oluşturulacak "Diyarbakır21 Hatıra Ormanı"nın çalışmalarını tamamladı.
 
Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Barış Ormanında ayrılan alanda ilk etapta sembolik olarak dikilecek 2 bin 121 fidanın haricinde, 21 Ocak’taki paylaşım ve beğeni sayısı kadar fidan toprakla buluşturulacak.
 
Kentin daha yeşil hale gelmesine büyük önem veren Vali Karaloğlu, hatıra ormanının ilk fidanını yarın Barış Ormanı’nda saat 12’de toprakla buluşturacak.
 
Sosyal medyada "Asır 21, yıl 21, gün 21, yaş 12 binden 500 kadar fazla. Diyarbakır; kadim, bereketli, cömert, davetkar. Sizde buyurun 21’de buluşalım." paylaşımıyla etkinliği başlatan Vali Karaloğlu’na sosyal medya kullanıcıları yoğun destek vermişti.
 
Kentin yetiştirdiği şair ve ediplerin sözlerini güzel Diyarbakır fotoğraf eşliğinde sosyal medyada yoğun paylaşılmasıyla, #21’deBuluşam etiketi Türkiye ve dünya gündemine yerleşmişti. (İLKHA)
Bu haber toplam 775 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA