• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac kayıtları 5 Ocakta başlayacak
04 Ocak 2023 Çarşamba 08:26

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Hac kayıtları 5 Ocak'ta başlayacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemlerinin 5 Ocak'ta başlayacağını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemlerinin 5 Ocak'ta başlayacağını açıkladı.
 
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Dünden Bugüne Hac Yolculuğu” Belgeseli Tanıtım Gecesi’ne katılarak bir konuşma yaptı.
 
Hac ibadetinin ahkamına ve usulüne uygun şekilde, rahat ve kolaylık içinde yerine getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Erbaş, düzenlenen seminerlerle hacı adaylarını eğittiklerini ve bu büyük ibadete hazırladıklarını söyledi.
 
Ayrıca Mekke-i Mükerreme’de, Medine-i Münevvere’de uygun konaklama mekanları, ulaşım ve rehberlik hizmetleri ile vatandaşların rahat şekilde ibadet etmelerini temin ettiklerini söyleyen Erbaş, "Bu konuda 40 yılı aşkın bir tecrübeye sahibiz. Her geçen yıl yeni imkanlar ve uygulamalarla hizmetlerimizi genişletiyor ve güçlendiriyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıyor, hac organizasyonumuzu sürekli gözden geçiriyor ve yeniliyoruz" dedi.
 
Hac kayıtları 5 Ocak'ta başlayacak
 
Hac kayıtlarına ilişkin bilgi veren Erbaş, "2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, bu işlemlerini 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabileceklerdir. Detaylı bilgi için Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezimizden bilgi alınabilecektir." ifadelerini kullandı.
 
Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da iştirak etti. Erbaş, program sonunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a hac kitaplığı seti hediye etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA