• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Güney Afrika’da rahipken Müslüman olan Richmond’u kabul etti
25 Ağustos 2023 Cuma 08:17

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Güney Afrika’da rahipken Müslüman olan Richmond’u kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Güney Afrika’da rahiplik yapan ve gördüğü rüyadan sonra Müslüman olan İbrahim Richmond’u kabul etti.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Güney Afrika’da rahiplik yapan ve gördüğü rüyadan sonra Müslüman olan İbrahim Richmond’u kabul etti.
 
Güney Afrika’da 15 yıldır rahiplik yapan ve gördüğü rüyadan sonra Müslüman olan ve binlerce kişinin de Müslüman olmasına vesile olan İbrahim Richmond’u, Erbaş'ı ziyaret etti.
 
Richmond’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, "İbrahim kardeşimizin hikayesini hac döneminde duymuş ve hakikaten çok heyecanlanmıştım. Yani binlerce kişiyle birlikte Müslümanlığa geçmiş olması, İslam’la müşerref olmuş olması kendisi açısından ve bütün Müslümanlar açısından çok mutluluk verici, çok sevindirici bir konu. Kur’an-ı Kerim’e baktığımız zaman Rabbimiz hidayetin Kendi elinde olduğunu buyuruyor. Allah nasip etmiş ve bu hidayet kendisine ve kendisi vesilesiyle binlerce kişiye nasip olmuş. Kur’an-ı Kerim’de Rabbimizin; ‘Bir kişinin hidayete kavuşmasına vesile olan sanki bütün insanların hidayetine vesile olmuş gibidir.’ diye buyurduğu ayet-i kerime hakikaten kendisi için çok önemli.” dedi.
 
Erbaş, İslam’ın en öne çıkan yönlerinden birisinin de Müslüman arasındaki kardeşliğin olduğunu ifade ederek, “Fücurat Suresi’nde ‘Müminler ancak kardeştirler.’ Rabbimiz böyle buyuruyor. Peygamberimiz de (Sallallahu Aleyhi ve Sellem); ‘Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçekten iman etmiş olamazsınız.’ buyurmaktadır. Biz Müslümanlar olarak hayat tarzımızın en önemli ilkesi olarak bunları kabul ederiz.” ifadesini kullandı.
 
“Veda Hutbesi’ndeki ilkeler ölümsüz bir şekilde kıyamete kadar devam edecek”
 
“Ey Muhammed! Kitabı Sana insanları karanlıklardan, aydınlığa çıkarmak için indirdik.” ayet-i kerimesinin hatırlatan Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Hep birlikte Kur’an-ı Kerim’in o nuruyla, aydınlığıyla ömrümüzün sonuna kadar bu lütuftan bütün insanların istifade etmesi için gayret edeceğiz inşallah. Peygamber Efendimizin Arafat’taki Veda Hutbesi’nde; ‘Ey insanlar! Hepiniz Adem’densiniz, Adem ise topraktandır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap’a, beyazın siyaha, siyahın beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takvadadır.’ bütün insanlığa Peygamber Efendimizin o hutbesi çok büyük bir kazanım getirmiştir ve hutbesinde ifade ettiği ilkeler ölümsüz bir şekilde kıyamete kadar devam edecektir inşallah.”
 
“Müslüman olmaktan şeref duyuyorum”
 
İbrahim Richmond ise, Türkiye’nin İslam’ın çok güçlü yaşandığı ve tatbik edildiği bir ülke olduğunu dile getirerek, Türkiye’de insanların yaklaşımlarının, sıcak kanlılıklarının çok güzel olduğunu ifade etti.
 
İslam ailesinin mensubu olmanın büyük onur olduğuna dikkati çeken Richmond, “Bu ülkede olmaktan ve bu ailenin bir üyesi olmaktan büyük şeref duyuyorum. Gerçekten benim için Müslüman olmak büyük bir onur. Peygamber Efendimizin sünneti ve hadisleri gerçekten bizim için bir ışık. İslam ülkemde çok yaygın olmasa da burada gördüklerimi orada daha fazla insana anlatacağım. Çünkü İslam’ı yaymak için burada gördüklerim ve hissettiklerim bana güç ve motivasyon veriyor. İslam’ın olduğu yerde suç olmuyor ve o ülke aslında özgürleşmiş oluyor. Bulunduğumuz ülkeyi de inşallah İslam’la yükseltmeye çalışacağız.” diye konuştu.
 
Kabulde, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir de hazır bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA