• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Karagüzel: Sulama birliklerinin yönetimi yerel yönetimlere devredilmeli
07 Aralık 2022 Çarşamba 08:41

DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Karagüzel: Sulama birliklerinin yönetimi yerel yönetimlere devredilmeli

Şanlıurfa'da basın mensuplarıyla buluşan DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, sulama kanallarının faaliyete geçmesi için sulama birliklerinin yönetiminin yerel yönetimlere devredilmesi şeklinde bir taleplerinin olduğunu belirtti.
Şanlıurfa'da basın mensuplarıyla buluşan DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, sulama kanallarının faaliyete geçmesi için sulama birliklerinin yönetiminin yerel yönetimlere devredilmesi şeklinde bir taleplerinin olduğunu belirtti.
 
DEPSAŞ Enerji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'da tarımsal sulama ve elektrik kredisi bilgilendirme toplantısında basın mensuplarıplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
 
Özel bir otelde düzenlenen programa, DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, DEPSAŞ Enerji Şanlıurfa İl Müdürü Şükrü Bereket ve DEPSAŞ Enerji Tarımsal Sulama Müdürü Yusuf Ergün katıldı.
 
DEPSAŞ Enerji Tarımsal Sulama Müdürü Yusuf Ergün, programla ilgili sunum yaptı.
 
"Yaşadığımız anlaşmazlıkların düzeltilmesi için defalarca görüşme gerçekleşti"
 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tüketilen tarımsal sulama enerji miktarının ülkedeki tüketilen tarımsal sulama enerji miktarının yarısı olduğuna işaret eden DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, "Bölgemizde tüketilen tarımsal sulama enerji miktarı; Türkiye'de tüketilen tarımsal sulama enerji miktarının tam yüzde 50'sidir. Türkiye'de yaklaşık 10 milyar kilovatsaatin üzerinde enerji tüketimi tarımsal sulamada gerçekleşirken bunun 4,5-5 milyarı bizim bölgededir. Bölgedeki çiftçilerle ayda bir defa çıkardığımız vakit, yaşadığımız anlaşmazlıkların düzeltilmesi için Tarım Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı nezninde defalarca görüşme gerçekleşti. Bu işe şu anda Ziraat Bankası kanalıyla bir çözüm bulundu. " dedi.
 
"Enejyiyi satın alıp müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz"
 
Çiftçilerin hasat zamanında ödeme, eski borçları ödeme gibi taleplerinin hizmete sunulduğunu fakat beklenen rağbetin görülmediğini belirten Karagüzel, "Talebimiz, bölgemizde kangren haline gelen tedarik ve tedarik sonrasındaki ödeme sıkıntısının banka aracılığyla ortadan kalkması ve çiftçilerin bu krediden faydalanmasıdır. Enejyiyi satın alıp müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu enejiyi bize ne herhangi bir şekilde devlet veya üretim tesisi veyahut da bir santral, bize bedava ya da indirimli vermiyor.  Bugüne kadar çiftçilerimizle yapılan görüşmelerde hasat zamanında ödeme, eski borçları ödeme gibi bu ve buna benzer imkânların sunulmasına yönelik hep talepte bulundular. Bu imkân şu anda bütün Türkiye'nin özelde Şanlıurfa'nın, bölgemizin hizmetine sunuldu ama beklenen rağbeti görmedi. " ifadelerine yer verdi.
 
"Bürokratlarımızdan destek istiyoruz"
 
Sulama kanalının suladığı alanların çok istenen seviyeye ulaşmadığını söyleyen Karagüzel, "Şanlıurfa'nın önemli bir kısmı sulama kanalıyla sulanabilecek bir şekilde projelendirilmiş ve programlandırılmıştır. Geldiğimiz bu günde sulama kanalının suladığı alanlar çok istenen seviyeye ulaşamamış. Gerek sulama birlikleri gerekse de sulama birliklerinin yöneteceği sulama kanallarının bir an önce faaliyete geçmesi için çiftçilerimizden, basından, bu işte görevli olan bürokratlarımızdan destek istiyoruz. Sulama birliklerinin yönetiminin ya tekrar DSİ'ye veyahutta yerel yönetimlere devredilmesi şeklinde bir talebimiz var." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA