• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Depremzede Çocuklar Ramazan Şenliğinde Doyasıya Eğlendi
24 Mart 2023 Cuma 11:43

Depremzede Çocuklar Ramazan Şenliğinde Doyasıya Eğlendi

Mardin Artuklu Üniversitesi, deprem nedeniyle Mardin'e gelen depremzede aileler ve çocuklarına yönelik Ramazan Şenlikleri programı hazırladı.

Ramazan ayı boyunca devam edecek şenliklerin ilk programı Ramazan’ın ilk günü üniversite kampüsünde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Üniversite Üst Yönetimi, depremzede çocuklar ve aileleri ile ilimizden çocuklar ve aileleri katıldı.

Çocuklar Geleneksel Değerlerimizle Tanışıp Geleneksel Oyunlarımızla Coştular

Şenliğin ilk gününde geleneksel değerlerimiz olan Nasrettin Hoca, Hacivat ile Karagöz ve Aşık ile Maşuk sahnede çocuklara misafir oldular.

Deprem bölgelerinden ilimize gelen yüzlerce çocuk Nasrettin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Aşık ile Maşuk, palyaço, davulcu, müzikli sahne gösterileri ve geleneksel çocuk oyunlarıyla doyasıya eğlendi.

Deprem çocuklarının yaşadıkları coşku ve mutluluk ailelerini de mutlu etti.

Eğlenceye Ara Veren Çocuklar Sanat Atölyelerinde Keyifli Vakit Geçirdi

Şenlik alanında ayrıca çocuklar için boyama etkinlikleri, oyun hamuru faaliyetlerinin yaptırıldığı sanat atölyeleri de oluşturuldu. Çocuklar istedikleri zaman eğlenceye kısa bir ara vererek sanat atölyelerinde keyifli vakitler geçirdi.

Program boyunca Osmanlı şerbetçisi çocuklara şerbet dağıtırken Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi bölümü şefleri tarafından hazırlanan yöresel ikramlar ve pamuk şeker standı da aralıksız olarak çocuklara ve ailelerine hizmet verdi.

Özcoşar: “Geleneksel Sahne Gösterileri, Çocuk Oyunları, Sanat Çalışmaları ve Yöresel İkramlarla Şenliğimiz Ramazan Boyunca Devam Edecek”

Programa katılarak çocukları yalnız bırakmayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, yaşanan deprem nedeniyle özelikle çocukların olumsuz etkilendiğini ifade ederek hazırladıkları Ramazan Şenlikleri programında çocukların aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçirerek depremin meydana getirdiği olumsuz duygulardan uzaklaşmasını amaçladıklarını belirtti.

Rektör Özcoşar, şenlik programının Ramazan ayı boyunca Pazartesi ve Perşembe olmak üzere haftanın iki günü akşam saat 20.00’da Üniversite Kampüsünde kapsamında geleneksel çocuk oyunları, sanat çalışmaları, çocuk etkinlikleri, geleneksel sahne gösterileri, yöresel ikramlar ve çocukların keyif alacağı faaliyetlerle gerçekleştirileceğini kaydetti.

Şenliğin hazırlanmasında emeği olan çalışma arkadaşlarına ve öğrencilerine teşekkür eden Özcoşar, depremzede aileler ve çocukları başta olmak üzere Ramazan Şenliği programlarına bütün Mardinlilerin katılımını beklediklerini sözlerine ekledi.

3-018.jpg

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Mardin'de okul cevrelerinde denetimler yeniden başlatıldı
  • Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu Mardin’de Düzenlenecek
  • Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Meclisi toplandı
  • TAZİYE YEMEKLERİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
  • Turizmin duayenleri Mardin’de buluşuyor.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA