• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Depremlerde işyerinin enkazı altında kalan yaklaşık 12 milyon TLlik eşyasını kazarak çıkarıyor
28 Mart 2023 Salı 08:59

Depremlerde işyerinin enkazı altında kalan yaklaşık 12 milyon TL'lik eşyasını kazarak çıkarıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesindeki zücaciye dükkanı yıkılan Sebahattin Züberoğlu, enkaz altında bulunan yaklaşık 12 milyon TL'lik eşyasını kazarak çıkarıyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Hatay'ın Antakya ilçesindeki zücaciye dükkanı yıkılan Sebahattin Züberoğlu, enkaz altında bulunan yaklaşık 12 milyon TL'lik eşyasını kazarak çıkarıyor.
 
Depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Bazı vatandaşlar hasarlı evlerinden, işyerlerinden eşyalarını kurtarmaya bulmaya çalışıyor.
 
Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan 3,5 kilometre uzunluğundaki tarihi Uzun Çarşı, büyük hasar aldı. İşyerini açan birkaç esnafın dışında diğer işyerlerinin hepsi kapalı. Çarşının birçok sokağında hala moloz yığınları var.
 
Hatay'ın Antakya ilçesinde 29 yıldır esnaflık yapan Zuberoğlu, Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan zücaciye dükkanın başında günlerdir ayrılmıyor.
 
Caddede devam eden kontrollü enkaz kaldırma çalışması kapsamında kendi işyerinin enkazının kaldırılma sırasında ortaya çıkan eşyaları kurtarmaya çalışan Zuberoğlu yakınlarının yardımı ile çıkardığı ürünleri taşıyor.
 
"… yani her şeyimize sıfır eksiden başlayacağız"
 
Hallerine şükrettiğini belirten Sebahattin Zuberoğlu, "29 yıllık esnafım. 29'uncu yılım şubat ayında bitti, 30'uncu yılımıza kısmet olmadı. Şükürler olsun çekirdek ailemiz ile sağlamız. Allah çocukları bize, bizi çocuklara bağışladı. İki tane mağazamız var, biri aşağıda diğeri de burada gördüğünüz gibi her şey enkaz altında. Destek bekliyoruz yani her şeyimize sıfır eksiden başlayacağız. Bu halimize de şükürler olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Çıkarılan ürünlerin bir kısmının kullanılmaz halde olduğunu belirten Zuberoğlu, "Yapmış olduğumuz tespite göre 10-12 milyon TL'lik eşyamız enkaz altında şuan. Elimizden geldiğince bir şeyler kurtarmaya çalışıyoruz, çıkan ürünlerimizin birçoğu zaten kullanılmaz halde. Alt mağazamızın tamamı kırıldı sallantıdan zücaciye olduğu için. Çanak, çömlek, tabak hiç bir şey kalmadı. Oradaki binamızda yıkılma yok buradaki binamız yerle bir gördüğünüz gibi. Sağ olsun komşular, arkadaşlar el atıyoruz hep beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz." dedi.
 
Gördüğü tablonun kendisini 10 yıl daha yaşlandırdığını belirten bir diğer esnaf Ferit Özbay ise işyerinin etrafındaki enkazların kaldırılmasını bekliyor.
 
"Doğma büyüme Hataylıyım, 75 yaşındayım." diyen Özbay sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu manzara beni çok üzdü, 10 yıl daha yaşlandırdı. Çünkü ben hep çarşıdaydım, buradan geçerdim her gün. İşyerim var Meydan Caddesi'nde. Bir defa gittim görmeye sadece kapalı içerisini göremedim. Yakın zamanda çocuklarım gelecek beraber mallarımızı içeriden alacağız inşallah. Ev yine gitti iki katlı çok ağır hasarlı. Tüm eşyalarımız içinde. Bahçeye konteynır getirdik orada yaşıyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA