• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Değişim Hareketi Sözcüsü Yavuz: Delegelerin oyları ipotek altına alınmaya çalışıldı
29 Eylül 2022 Perşembe 08:11

Değişim Hareketi Sözcüsü Yavuz: Delegelerin oyları ipotek altına alınmaya çalışıldı

​Şanlıurfa'da Eğitim-Bir-Sen Değişim Hareketi Sözcüsü Osman Yavuz, mevcut il yönetiminin ilçelerde seçilen delegelerinin oylarını ipotek altına almaya ve devşirmeye çalışıldığını savundu.
Eğitim-Bir-Sen Şubesi, dün delege seçimine gitti. Yapılan seçim sonucunda Değişim Hareketi yaklaşık yüzde 60 delege çıkararak seçimi kazanmıştı.
 
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesinin Mevcut Başkanı İbrahim Coşkun, dün seçimi kazandığını öne sürerek açıklama yapmıştı.
 
Coşkun’un İl Genel Kurulu Kongresi yapılmadan kamuoyunu yanılttığını ifade eden Eğitim Bir-Sen Değişim Hareketi Sözcüsü Osman Yavuz, konu ile ilgili basın açıklaması düzenledi.
 
Mevcut il yönetiminin dün yapılan seçimin ardından kamuoyunu yanıltmak için seçim zaferini kazandığını ilan ettiğini savunan Yavuz, mevcut yönetimin delegelerin oylarını kendi hanesine yazdırarak ve tüm delegelerin özgür iradelerine bloke koyarak, statükocu yapısını bir kez daha kanıtladığını belirtti.
 
 
Yavuz, mevcut yönetimin seçimi kazanmış gibi açıklamasının ardından ilçelerden ciddi tepkiler geldiğini belirterek delegelerin mevcut başkanın açıklamasını kabul etmediğini ve reddettiklerini belirtti.
 
Mevcut yönetimin tavrının tepeden bir bakış ürünü olduğunu söyleyen Yavuz, ilçelerin duruma tepki göstererek kabul etmediklerini dile getirdi.
 
Merkez ilçelerde oyların yaklaşık yüzde 60’ını aldıklarını açıklayan Yavuz, "27 Eylül 2022 Salı Günü Şanlıurfa İl genelinde delegelik seçimlerini yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Seçimlerimiz problemsiz bir şekilde ve kardeşlik ortamına uygun olarak yapıldı. Dün yapılan seçimlerde mevcut yönetimle yarıştığımız üç merkez ilçede ipi göğüsleyerek, gerek delege sayısı gerekse oy oranı olarak seçimi başarı ile tamamlamış bulunmaktayız. Üç merkez ilçede oyların yaklaşık yüzde 60’ını alarak 67 delegenin 39’unu Değişim Hareketi kazanmıştır." şeklinde konuştu.
 
İl genel kurulu kongresi yapılmadan mevcut yönetimin kamuoyunu yanıltarak seçimi kazandığını ilan ettiğini söyleyen Yavuz, "Mevcut il yönetimi herhalde seçim telaşı veya seçimde gerekli teveccühü alamadıklarının mahcubiyet ve üzüntüsü içerisinde olacak ki; kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak dün gece sosyal medya hesaplarından bir seçim zaferi ilan etmiştir. Hatta hızını alamayarak bugün bunu bir basın açıklaması ile kamuoyuna sunmuştur. Bunu şaşkınlık ve hayret ile karşıladığımızı ifade etmek isterim. Sendikamızın seçimlerine merkez üç ilçemizde 'Değişim Hareketi' olarak katılma kararı almıştık. Diğer merkez dışındaki ilçelerimizin seçim sürecine müdahil olmamış hiçbir ilçenin seçiminde tarafgirliğimiz veya muhalifliğimiz söz konusu olmamıştır. Mevcut Yönetim de Merkez ilçeler dışındaki hiçbir ilçede aday listesi ile seçime girmemiştir.  Dolayısıyla Ne Değişim Hareketi ne de Mevcut Yönetim Merkez dışındaki ilçelerde delege seçimini ne kazanmış ne de kaybetmişlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki bu yapılan bir delegelik seçimidir ve her delege 15 Ekim’de yapılacak olan İl Genel Kurulu Kongresine katılarak İl Temsilciliğini seçmek için tekrar takdir yetkisini kullanacaktır. Kendisine emanet olarak verilen üyelerin oylarıyla kazandığı temsiliyet yetkisini kendi özgür iradesiyle sandığa yansıtacaktır. "dedi.
 
"Sanırım dereyi görmeden paçayı sıvayan birileri var"
 
Yavuz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
 
"Biz bunun bilincinde, anlayışında ve ferasetindeyiz. Bu noktada da yalnız oluşumumuz içinde yer alan değil, seçilen tüm delegelerin de desteğini talep ederek, iradelerine saygılı olacağız. Merkez ilçelerde yapılan seçimler göstermiştir ki, seçimle belirlenen delege sayılarına göre, mevcut yönetim miadını doldurmuş ve sahadan 'değişim' sesleri çıkmıştır. Mevcut başkan ve yönetimi bu sesi duymak yerine ilçelerin hali hazırda seçilen delegelerinin oylarını ipotek altına almaya ve devşirmeye çalışmaktadır.  Tüm ilçelerde seçilen delegelerin oylarını kendi hanesine yazdırarak, tüm delegelerin özgür iradelerine bloke koyarak, statükocu yapısını bir kez daha kanıtlamıştır. Sanırım dereyi görmeden paçayı sıvayan birileri var. Bunun masumane ve akıl tutulmasıyla değil; bir hinlik hesabıyla, makam-mevki ve koltuğun kaybedilmesi telaşıyla ilgili olduğunun çok ama çok iyi farkındayız. Gerçekleşmiş delege seçiminin ağır hezimeti ile sarsılan mevcut yönetim, il Genel Kurulu Kongresi seçimini beklemeden bağımsız delegelerin hür iradelerini hiçe sayan bu açıklama ile biz eğitimcilerin dili ile maalesef sınıfta kalmıştır.  Allah’ın izni ve tüm kıymetli delegelerin takdiri ile İl Olağan Kongresine yönelik hazırlıklarımız ve temaslarımız sürüyor ve sürecektir." (İLKHA)
Bu haber toplam 323 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA