• Mardin30 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman22 °C
  • Şırnak21 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dargeçitlilerden Siyer Yarışmasına yoğun ilgi
12 Şubat 2024 Pazartesi 11:07

Dargeçitlilerden Siyer Yarışmasına yoğun ilgi

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Siyer Yarışması'na Dargeçitliler yoğun ilgi gösterdi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Siyer Yarışması'na Dargeçitliler yoğun ilgi gösterdi.
 
Peygamber Sevdalıları tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen siyer yarışmasına Dargeçitli binlerce kişi katıldı.
 
Öğrenciler, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselatu Vesellem) hayatıyla ilgili sorulan soruları cevaplamaya çalıştı. Yarışma'nın yapılacağı okullara yarışmadan saatler öncesinden öğrenci ve öğrenci velileri sınav yapılacak olan okul bahçelerine doldu. 
 
Dargeçit ilçe merkezi ve köylerinde gerçekleştirilen yarışma için 11 okul ve 42 salon tahsis edilirken onlarca görevli de yarışmanın başarılı geçmesi için çaba gösterdi.  
 
Peygamber Sevdalıları Dargeçit Temsilcisi Kadri Şengül, 3 aydır çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
 
Şengül, "Böyle bir güzelliği bahşeden Cenab-ı Allah'a hamdolsun. Siyer Yarışmamızı kazasız belasız bir şekilde gerçekleştirdik. 13 yıldır Türkiye geneli yarışmayı düzenliyoruz, aynı zamanda 3 aydır 7'den 70'e herkese yönelik çalışma düzenledik. Siyer yarışması çalışmaları kapsamında birçok okul gezildi. Broşürler dağıtıldı, okul müdürleri ile görüşüldü. Bu minvalde birçok kayıt aldık. Kayıtlarımızda özellikle ikinci kategori olarak belirttiğimiz 6-7 ve 8'inci sınıflar özellikle yoğun katılımı gözlendi. Ayrıca bayanların da yarışmamıza ilgilerini gözlemledik." dedi. 
 
"Amacımız Efendimizin örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenlerin hayata tatbikini sağlamaktır" 
 
Şengül, "Dargeçit ve köylerinde binden fazla insanımız yarışmaya girdi. Bu güzel çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizlere yardımcı olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve bağlı okul müdürlüklerine ve okullardaki öğretmenlere, bu yolculukta bizimle beraber olan tüm katılımcılara yarışmanın organizasyonunda emeği geçen bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum. Mevla nice hayırlı çalışmalarda bizi yeniden bir araya getirsin. Amacımız, toplumun her kesimini Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) mesajları ile buluşturarak, örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenlerin hayata tatbikini sağlamaktır. Allah'ın rızasını kazanmak, toplumda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olmaktır. Onun için buna kaybedeni olmayan yarışma diyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA