• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
D400 karayolunun Şanlıurfa- Suruç- Birecik kesimi ölüm saçıyor
21 Kasım 2020 Cumartesi 09:43

D400 karayolunun Şanlıurfa- Suruç- Birecik kesimi ölüm saçıyor

Türkiye’nin doğusu ve batısını birbirine bağlayan D400 karayolunun Şanlıurfa ile Gaziantep arasındaki kısmında, yeterli yol yapım ve genişletme çalışmalarının yapılmamış olması ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor.
Çin'den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya; Türkiye sınırlarında ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden başlayıp, Muğla'nın Datça ilçesine kadar uzanan İpek Yolu, Asya ile Avrupa'yı ve Türkiye'nin batısı ile doğusunu birbirine bağlıyor.
 
Türkiye sınırları içerisinde 2 bin kilometre uzunluğu ile İpek Yolu'nun güzergâhında olan D400 karayolu ülkenin en çok kullanılan yollarının başında geliyor.
 
D400 karayolunun Gaziantep- Birecik ve Şanlıurfa- Diyarbakır arası duble yol olmasına rağmen Birecik- Suruç- Şanlıurfa arasında herhangi bir çalışma yapılmaması tepkilere neden oluyor.
 
D400 karayolunun Birecik-Şanlıurfa arasının dar olması ve duble yol olmaması her gün binlerce aracın geçtiği yolda ölümlü kazalara neden oluyor.
 
Karayolunun dar olmasından dolayı iki aracın karşılıklı olarak zor geçtiğini, yolun bir an önce genişletilmesi gerektiğini ifade eden ilçe sakinleri, yaşadıkları sıkıntıları Ankara'nın duymasını istiyor.
 
Her gün binlerce TIR, kamyon ve uzun aracın geçtiği karayolunda trafiğin yoğun olduğu saatlerde karayolunda yolculuk adeta işkenceye dönüşüyor. Uzun ve ağır araçlardan dolayı karayolunda trafik kilitlenirken, yapılan hatalı sollamalar yüzünden araçlar kafa kafaya geliyor.
 
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa- Suruç arasında çalışan minibüs kooperatifini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
 
Burada gazetecilere açıklama yapan Özaslan, karayolunun bir an önce genişletilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Daha sonra Şanlıurfa- Birecik karayolu arasında incelemelerde bulunan Özaslan'a, HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanı Ahmet Yılmazoğlu ve HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Murat Çimender eşlik etti.
 
"Bu yolun yapılabilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz"
 
Şanlıurfa- Birecik arasında D-400 karayolunun dar olması ve duble olmasından dolayı ölümlü kazaların çokça yaşandığını ifade eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak bugün Suruç'a geldik. Suruç'taki kardeşlerimizin büyük bir sorunu var. Şanlıurfa'yı Suruç'a ve Batı'ya bağlayan yol, İpek Yolu'dur. Urfa'nın ilçeleri içerisinde en çok araç trafiğine sahip olan bir yoldur. Günde on binlerce araç bu yolu kullanıyor. Yolun dar olması ve duble yol olmaması kazalara davetiye çıkarıyor. Bu yolda bugüne kadar nice kazalar oldu. Bu kazalar yüzünden nice insanlar anne ve babasız kaldı. Suruç halkı, bu acıyı çok yaşadı. Biz istiyoruz ki bundan sonra bu acılar yaşanmasın."
 
"Suruç asla yalnız değildir"
 
Konuşmasında Şanlıurfalı vekillere seslenen Özaslan,  "Bu halk size oy verdiğinde bu tür taleplerinize karşılık vermeniz için sizi meclise gönderdi. Lütfen sizde bugün ayağı kalkın, Şanlıurfa'yı Suruç'a bağlayan, Birecik'e kadar devam eden bu yolun duble olması için ne gerekiyorsa yapın. Ankara'da başvurmadık bir kapı bırakmayın. Lütfen buradaki halkı yalnız bırakmayalım. Suruç asla yalnız değildir. Bu yolun yapılabilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu yol yapılana kadar da bu çalışmamız devam edecek." şeklinde konuştu.
 
"Urfalıların rahat bir şekilde yolculuk yapmaları için gereken neyse yapın"
 
Suruç halkının yol konusunda büyük sıkıntıları olduğunu dile getiren HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanı Ahmet Yılmazoğlu, " Bu yoldaki kazalardan dolayı defalarca taziyelere gitmek zorunda kaldık. D 400 yolu ne yazık ki Antep il sınırına kadar yapılmış. Şanlıurfa milletvekillerine ve yöneticilerine sesleniyorum: ' Antep kendi sınırlarındaki D 400 yolunu, Türkiye'yi Irak ve İran'a bağlayan İpek Yolu'nu yaptılar. Sizlerde Urfalıların daha rahat bir şekilde yolculuk yapmaları için gereken neyse yapın. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunun. Gerekirse duble yol yapın. Duble yol yapılamıyorsa şeritlerin çoğaltılmasıyla yolun genişletilmesini istiyoruz. Bu konuda İl Başkanlığı ile birlikte ilçemizde gerekli ziyaretlerde bulunduk. Biz istiyoruz ki sesimiz Ankara'dan duyulsun. Urfa'mızın 14 milletvekili var. Özel Suruç'un genelde ise Urfa'nın sorunlarına ve kanayan yaramız olan D 400 yoluna el atmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.   
 
"Yetkililer insiyatif almalı bu sorun giderilmeli"
 
Urfa- Birecik arasında birçok kazaya bizzat şahit olduğunu belirten HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Murat Çimender, "Şu arkamızdaki viraj üzerinde bugüne kadar onlarca kaza yaşandı. Halende yaşanmaya devam ediyor. Gaziantep'ten Nizip'e kadar gelen yol, Nizip bitişinde durduruldu. Aynı şekilde Urfa'nın çıkışından itibaren Hilvan'dan Diyarbakır'a kadar duble yol olmasına rağmen yalnızca Urfa-Birecik arası yolumuz, dar bir yol olarak kalmaktadır. Bu konuda yetkililerin insiyatif alarak toplumun bu sorununu gidermesini ve ulaşımı kolaylaştırma adına herkesin üzerine düşeni yapmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Suruç- Şanlıurfa karayolunun genişletilmesini istiyoruz"
 
Kazaların önlenmesi için Suruç- Şanlıurfa karayolunun yapılmasını isteyen Suruç Birlik Kooperatifi Başkan Yardımcı Necati Demir, "Biz Suruç halkı olarak Suruç- Şanlıurfa karayolunun genişletilmesini istiyoruz. Kazaların önlenmesi ve yolun yapılması için HÜDA PAR heyetinden bizlere yardımcı olmasını istedik." dedi.
 
"Suruçlular olarak bu yoldan dolayı çok sıkıntılar yaşıyoruz"
 
Suruç halkı olarak bu yoldan dolayı çok sıkıntılar çektiklerini vurgulayan Şanlıurfa- Suruç arasında minibüs şoförlüğü yapan Cemal Karakuş, "Suruç- Şanlıurfa karayolunda gerçekten çok kazalar oluyor. Günde bu karayolundan on binlerce araç geçiyor. Maalesef yolun dar olması kazalara neden oluyor. Biz bu yolun yapılmasını talep ediyoruz. Karayolunda hız limitinin de artırılması gerekir. Bunun hayata geçmesi için yolun duble olması gerekir. Suruçlular olarak bu yoldan dolayı çok sıkıntılar yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Karayolunda iki araba yanyana zor geçiyor"
 
Suruç- Gaziantep arasında minibüs şoförlüğü yapan Müslüm Uyguner ise yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, "Ben 20 senedir bu yolda şoförlük yapıyorum. Suruç- Gaziantep arasında çalışıyorum. Türkiye'nin her yerini gezdim, hiç bu kadar düzensiz yol görmedim. Bu yolda çok kazalar oluyor ve insanlar mağdur oluyor. Karayolunda iki araba yan yana zor geçiyor. Buradan yetkililere sesleniyorum: 'Lütfen bir an önce bu yola bir el atsınlar. Bize güzel bir yol yapsınlar." diye konuştu.
 
"Yaşadığımız sıkıntıdan Ankara'nın haberdar olmasını istiyoruz"
 
Suruç- Birecik yolunda petrol istasyonu bulunan Arif Ay ise yaptığı açıklamada, "Gaziantep- Şanlıurfa D 400 yolunun bir an önce duble yol olmasını istiyoruz. Bu yolda çok kazalar oluyor. Şanlıurfa'dan Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) kadar duble yol yapılmış. Bir de Gaziantep'ten Birecik'e, Fırat Nehri'ne kadar yapılmış sadece bu ara kalmış. Bu aranın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Bu yolda çok kazalar oluyor. Yaşadığımız sıkıntıdan Ankara'nın haberdar olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA