• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Türkiye-Arnavutluk İlişkileri Paneli düzenleyecek
14 Ocak 2022 Cuma 10:11

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı "Türkiye-Arnavutluk İlişkileri Paneli" düzenleyecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, yarın Arnavutluk'un başkenti Tiran'da "Balkanlarda Barış, İstikrar ve Kalkınma: Türkiye-Arnavutluk İlişkileri Paneli" düzenlenecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Ocak'ta Arnavutluk'a gerçekleştireceği ziyaret öncesi Tiran'da düzenlenecek panel ile son dönemde artan bir ivme kazanan iki ülke ilişkilerinin daha üst bir seviyeye taşınması ve iş birliği imkânlarına yönelik değerlendirmeler yapılması amaçlanıyor.
 
TRT Yönetim Kurulu Üyesi ve gazeteci Meryem İlayda Atlas Çetin'in moderatörlüğünü yapacağı panelde, New York Tiran Üniversitesi Balkan Araştırmaları Merkezi Direktörü Doç. Dr. Lindita Latifi Xhanari, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Ünver Noi ve Arnavutluk Büyükelçisi Genti Gazheli konuşmacı olarak yer alacak.
 
Panel kapsamında iki ülke arasında potansiyel iş birliği alanları, terörle mücadelede Türkiye-Arnavutluk iş birliği, Balkanlardaki gelişmeler, Türkiye'nin Balkanlar politikası, ekonomik iş birliği, iki ülkenin Balkanlardaki istikrara katkısı gibi konular ele alınacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA