• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı New York’ta panel düzenleyecek
19 Eylül 2021 Pazar 10:56

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı New York’ta panel düzenleyecek

New York’ta United Nations Plaza’da düzenlenecek panele; siyaset, akademi, düşünce kuruluşu, medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı bekleniyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkanlık olarak, BM Genel Kurulu öncesinde BM Plaza’da “Covid-19 Sonrası Dönemde Güvenin Yeniden İnşası ve Umudun Tazelenmesi: Türkiye'nin Uluslararası Düzene Bakış Açısı” başlıklı bir panel düzenleyeceklerini belirtti.
 
İletişim Başkanı Altun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin hizmetinde gece gündüz demeden tüm dünyada aktif kamu diplomasisi hedefiyle yürüttüğümüz çalışmaların bir yenisini ABD’de New York’ta gerçekleştiriyoruz. Panelde; BM’nin değişen dünya düzeninde nasıl daha demokratik, verimli, şeffaf, adil ve insan odaklı olabileceği ile Afganistan’daki son gelişmelerin yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’ye ilişkin somut reform önerileri değerlendirilecek.” ifadelerini kullandı.
 
“Covid-19 Sonrası Dönemde Güvenin Yeniden İnşası ve Umudun Tazelenmesi: Türkiye'nin Uluslararası Düzene Bakış Açısı" başlıklı panelin, New York’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı BM 76. Genel Kurulu öncesinde düzenlenecek olması nedeniyle önem arz ettiği bildirildi.
 
New York’ta United Nations Plaza’da düzenlenecek panele; siyaset, akademi, düşünce kuruluşu, medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı bekleniyor.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı eski danışmanı Rich Outzen ve SETA Washington DC Araştırma Direktörü Dr. Kılıç Buğra Kanat’ın konuşmacı olarak yer alacağı panelin moderatörlüğünü TRT World Şef Editörü Ghida Fakhry yapacağı kaydedildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müstakil olarak kaleme aldığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitapta yer alan BM’ye ilişkin somut reform önerilerinin de panelde tartışılması bekleniyor.(İLKHA)
Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA