• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanının talimatına rağmen sokak köpeklerinin toplatılmamasına tepki!
22 Kasım 2022 Salı 08:03

Cumhurbaşkanının talimatına rağmen sokak köpeklerinin toplatılmamasına tepki!

Sokak köpeklerinin oluşturduğu tehdit artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak köpeklerinin toplatılıp barınaklara alınması çağrısına rağmen halkın güvenliğini tehdit eden bu köpeklere karşı önlem alınmaması tepkilere neden oluyor
Sokak köpeklerinin oluşturduğu tehdit artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak köpeklerinin toplatılıp barınaklara alınması çağrısına rağmen halkın güvenliğini tehdit eden bu köpeklere karşı önlem alınmaması tepkilere neden oluyor.
 
Tüm ülkede olduğu gibi Batman'da da sokak köpeklerinin toplatılmaması halkın ciddi tepkisini çekiyor.
 
Özellikle cadde, sokak ve parklarda sürüler halinde gezen başıboş sokak köpekleri, başta çocuk ve kadınlar olmak üzere halkın güvenliğini tehdit ediyor.
 
Halkı tedirgin eden sokak köpeklerinin yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu vurgulayan vatandaşlar, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak köpek sorununa acil bir çözüm bulunmasını istedi.
 
Selahattin Yel
 
"İnsanlarla hayvanlar iç içe olur mu?"
 
Sokak köpekleri yüzünden ciddi tedirginlik yaşadıklarını belirten Selahattin Yel, "Sokak hayvanlarını alsınlar, onlara güzel bir yer yapsınlar. Onları insanların arasından çıkarsınlar. İnsanlar ayrı, hayvanlar ayrı yaşasın. İnsanlarla hayvanlar iç içe olur mu? Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş. Avrupa'nın taklitlerini bize uyguluyorlar. Biz hayvanlara karşı değiliz ama her şeyin usulüne uygun şekilde yapılmasını istiyoruz." dedi.
 
Şükrü Baytar
 
"Sokak köpeklerinin yeri barınaklardır"
 
Sokak köpeklerinin bir an önce toplatılıp barınaklara alınması gerektiğini ifade eden Şükrü Baytar, "Hayvanları toplamaları iyi olur. İkide bir çocuklara saldırıyorlar. Sokak köpekleri başıboştur. Televizyonlarda da görülüyor, çocuklara, insanlara saldırıyorlar. Toplasalar daha iyidir. Sokak köpeklerinin yeri barınaklardır. Sokaklarda başıboş gezeceklerine barınaklarda olsalar daha iyidir." diye konuştu.
 
Suat Onuş
 
"Köpeklerin aşılanıp aşılanmadığını da bilmiyoruz"
 
Şehrin köpeklerden geçilmediğini kaydeden Suat Onuş, "Şehrin içi köpeklerle doludur. Nereye gidiyorsun 10-15 köpeğin beraber gezdiğini görüyorsun. Akşamları bir yere gitmeye cesaret edemiyoruz. Gündüzleri de durum böyle. Bu köpeklerin aşılanıp aşılanmadığını da bilemiyoruz. Sokak köpeklerini toplasalardı iyi olurdu. Onlar için bir çözüm bulmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Cafer Demir
 
"Tehlike oluşturuyorlar"
 
Belediyeden sokak köpeklerini toplamasını istediklerini belirten Cafer Demir, "Şehrin içinde dolaşmalarına anlam veremiyoruz. Bu hiç iyi bir durum değil. Köpeklerin birlikte dolaşmaları tehlike oluşturmaktadır. Her an bir çocuğu ısırabilirler. Isırdıkları da kuduz olup hayatını kaybetmektedir. Belediyeden onları toplamasını talep ediyoruz." dedi.
 
Kutbettin Nergizveren
 
"Belediyenin onları toplamasını istiyoruz"
 
Sokak köpeklerinin toplatılmamasına tepki gösteren bir diğer vatandaş Kutbettin Nergizveren ise şunları söyledi: "Parklara salınan bu köpekler tehlikelidir. Isırdıkları birçok çocuk öldü. Belediyenin onları toplamasını istiyoruz. Şehrin içinde, mahallelerde dolaşıyorlar. Çok tehlike oluşturmaktadırlar."
 
Sokak köpeklerinin toplatılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda belediyelere çağrıda bulunmuş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatı verdiğini açıklamıştı.(İLKHA) 
Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA