• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Berlindeki camide polis edepsizliğine tepki
24 Ekim 2020 Cumartesi 05:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin'deki camide polis edepsizliğine tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir gerekçenin kutsal bir mabedin hoyratça çiğnenmesine zemin oluşturamayacağına inandıklarını" söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Berlin’deki Mevlana Camii’nde sabah namazı saatinde gerçekleştirilen, Avrupa’yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaştıran ırkçılık ve İslam düşmanlığından beslendiği apaçık ortada olan, inanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum." dedi.
 
Erdoğan, "Yıllar boyu demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin beşiği olarak anılan Avrupa, bugün ne yazık ki farklılıklarıyla savaşan bir yapıya bürünmüştür. Türkiye olarak, hiçbir gerekçenin kutsal bir mabedin hoyratça çiğnenmesine zemin oluşturamayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Şentop ve Gül de tepki gösterdi
 
Öte yandan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de sosyal medya hesapları üzerinden Alman polisinin baskınına tepki gösterdi.
 
Şentop, "Mabetlerin ve orada ibadet edenlerin masumiyetine ve temel insanî değerlere bir saldırı olarak gördüğümüz bu durum kaygı vericidir. Şiddetle kınıyorum. Müslüman kardeşlerimize geçmiş olsun." İfadelerine yer verdi.
 
Bakan Gül ise, "Berlin Mevlana Camisine düzenlenen ölçüsüz, saygısız, kutsalları hiçe sayan baskını şiddetle kınıyorum. Polisin hürmetsiz tutumu, akıl ve hukukla izahtan varestedir. Avrupa'da nükseden ırkçılık hastalığının ve İslam düşmanlığının kurumlara sirayet ettiğini görmek endişe verici." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA