• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni küresel sistemde üzerimize ne düşüyorsa yapmakta kararlıyız
19 Eylül 2021 Pazar 10:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni küresel sistemde üzerimize ne düşüyorsa yapmakta kararlıyız

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde yeni küresel sistemde hak ettiğimiz yeri almak için üzerimize ne düşüyorsa yapmakta kararlıyız." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir otelde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Genel Kurulu’nun; Türkiye, ekonomi ve tüm ihracatçılar için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İhracatın Şampiyonları ödüllerini kazanan sektör birincilerini ve en yüksek ihracat yapan firmalar ile temsilcilerini ayrı ayrı tebrik etti.
 
"Yol, mücadele, dava ve kader arkadaşlarım olarak gördüğüm ihracatçılarımızın daima yanında oldum, olmayı sürdüreceğim" sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde ihracatçıların nasıl alın teri döktüğünü, her türlü riski alarak ülkeden ülkeye nasıl koşturduğunun, ortaya koyduğu gayretin yakın şahidi olduğunu belirterek, "Kendisi de ticaretten gelen birisi olarak, bu işlerin öyle oturduğu yerden ahkâm kesmekle gerçekleşemeyeceğini, azim, gayret, kabiliyet, özveri, kararlılık gerektirdiğini çok iyi biliyorum." ifadesini kullandı.
 
"İhracattaki başarılarımız millî motivasyon kaynağımız hâline geldi"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkiye İhracatçılar Meclisi bünyesinde somutlaşan ihracat başarımız, ülkemiz ekonomisinin yükselen gücünün, artan itibarının, genişleyen etki alanının da sembolüdür. Nitekim sizlerin 5-G diye ifade ettiği güçlü altyapı, güçlü insan kaynağı, güçlü ihracat, güçlü ekonomi, güçlü Türkiye başlıkları, bizim 2023 hedeflerimizin de özeti mahiyetindedir. Hatta biz biraz daha kısaltarak bu hedefleri ve daha fazlasını ‘büyük ve güçlü Türkiye’ başlığı altında topluyoruz."
 
"İhracattaki başarılarımız artık millî motivasyon kaynağımız hâline geldi" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin küresel fırsatları değerlendirme, tehditlere meydan okuma, hedeflerine bağlılığı konusundaki en önemli göstergelerden biri de ihracatımızdır." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için sürekli yatırımı ve üretimi artırarak, teknolojiyi ve kaliteyi yükselterek, yelpazeyi genişleterek yoluna devam eden Türkiye’nin en önemli kozu ihracat gücüdür. İşte bunun için ihracatçı sayımızı önce 150 bine, ardından 300 bine yükseltmeyi hedefliyoruz."
 
"Amacımız, uzak coğrafyalardaki ülkelerin ithalatlarında ülkemizin payını dört kat artırmaktır." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu doğrultuda, 84,5 trilyon dolar büyüklüğüyle dünya ekonomisinin yüzde 64’ünü oluşturan 17 ülkeye ihracatımızı 81,5 milyar dolara çıkarmak için hazırladığımız eylem planını önümüzdeki günlerde açıklıyoruz." dedi.
 
İhracatı Geliştirme Fonu kurulacak
 
Artan ihracatın hızına uygun finansmanı sağlayacak yeni bir mekanizma kurmakta olduklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Kuracağımız İhracatı Geliştirme Fonu ile ihracatçılarımıza sağladığımız diğer desteklere ilave olarak, sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve ihracatçı birliklerimizin katkılarıyla oluşacak bu fon sayesinde, ihracatçılarımızın finansmana erişiminde teminat sorunu ortadan kalkacaktır."
 
"Bugün sizlerle paylaşacağım bir başka müjde de, sayın başkanın da biraz önce ifade ettiği, İstanbul’u ülkemizin kapasitesine uygun bir fuar merkezine kavuşturmak için atacağımız adımdır." sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asya, Avrupa ve Afrika’nın buluşma noktası İstanbul’u fuar merkezi hâline getirerek, küresel ticaretin kalbi konumuna çıkartmakta kararlıyız." ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salı günü Amerika'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda da ifade edeceğim gibi önümüzdeki dönemde yeni küresel sistemde hak ettiğimiz yeri almak için üzerimize ne düşüyorsa yapmakta kararlıyız." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 145 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA