• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki ayın başlarında Ukrayna ziyaretim var
21 Ocak 2022 Cuma 13:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki ayın başlarında Ukrayna ziyaretim var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Temennimiz bir an önce Sayın Putin ile Zelenski'yi bir araya getirebilmek, yüz yüze görüşme yapmalarını temin etmek" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele ile ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna arasındaki anlaşmazlık konusundaki soruları yanıtladı.
 
Gelecek günlerde kendisinin Ukrayna'ya ziyaretinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ise Türkiye ziyaretinin söz konusu olup olmadığına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:
 
"Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri doğru bulmuyoruz. Zira bölgede bir savaş atmosferinin olması, böyle bir psikolojinin doğması bizi de her iki tarafla münasebetleri olan bir ülke olarak üzmektedir. Temennimiz o ki bir an önce Sayın Putin ile Zelenski'yi bir araya getirebilmek ve yüz yüze bir görüşme yapmalarını temin etmek. Bunun için gerek Sayın Putin'in Türkiye ziyareti, gerekse benim Ukrayna ziyaretimi çok önemsiyoruz. Önümüzdeki ayın başlarında Ukrayna ziyaretim var. Ukrayna ziyaretimle birlikte de tabii bu arada Sayın Putin ile olan görüşmeleri aynen devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Bölgede istiyoruz ki barış egemen olsun, hâkim olsun. Bölgede bunun dışında farklı olumsuz gelişmeler gerçekleşmesin." (İLKHA)
Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA