Karakter boyutu :






21 Kasım 2020 Cumartesi 09:37
Coronavirus hastalarındaki beyin hasarının ilk detayları yayınlandı
Massachusetts Genel Hastanesi’nde çalışan araştırmacılar tarafından Covid-19 hastalarındaki nörolojik hasara yönelik izgeölçümsel görüntülemeye dayalı ilk araştırma yapıldı.
American Journal of Neuroradiology bülteninde sunulan araştırmanın sonucunda, özel bir manyetik rezonans (MR) yöntemi kullanarak altı hastaya bakan araştırmacılar, nörolojik belirtileri olan Covid-19 hastalarının beyinlerinde, başka sebeplerden oksijen yetmezliği (hipoksi) yaşayan diğer hastalarda olan metabolik bozukluklardan bazılarının görüldüğünü fakat önemli farklılıkların da bulunduğunu keşfettiler.
Covid-19 enfeksiyonunun beyin de dahil olmak üzere başka organları da etkilediğini ortaya çıkaran araştırmalar ile hastalığın beyindeki başlıca etkisinin, oksijen yetmezliği üzerinden gerçekleştiği düşünülüyor. Bu sonuç, hastalığın ortaya çıktığı andan itibaren, MGH’ye Covid-19 geçiren binlerce hasta içindeki üç kişiden elde edilen bulguları içeriyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2025 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA
Tel : / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA