• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuklarımızın yeri internet kafeler değil eğitim yuvalarıdır
08 Ekim 2019 Salı 16:52

"Çocuklarımızın yeri internet kafeler değil eğitim yuvalarıdır"

Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçede internet kafelere yönelik yapılan denetimlere ilişkin olarak, "Çocuklarımızın yeri internet kafeler ve kıraathaneler değil, eğitim yuvaları ve kendi evleridir." dedi.
iyarbakır'da, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sık uğradıkları mekânlar olarak bilinen internet kafelere yönelik denetimleri arttırıldı.
 
Diyarbakır'da, Bağlar Belediyesi tarafından, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin uğrak mekânlardan biri olan internet kafelere yönelik denetimler gerçekleştirdi.
 
Bağlar Belediyesi, kumar, yasa dışı bahis ile genel ahlakı bozmaya yönelik olumsuz içerikli yayınlarla gündeme gelerek vatandaşların şikâyetlerine konu olan internet kafeleri mercek altına alarak denetimleri sıklaştırdı.
 
Bağlar Belediyesi Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, yasalara ve kurallara uymadıkları tespit edilen işletmelere çeşitli oranlarda para cezaları kesti. Ruhsatı olmayan ve eksikleri tespit edilen işyerlerine ise belirlenen süre içerisinde belediyeye başvurup işlemleri tamamlamaları şartıyla uyarılarda bulundu.
 
Yapılan denetimlerde, daha önceki uyarıları dikkate almayan bazı işyerleri ekipler tarafından mühürlendi.
 
Kıraathanelerde hijyen denetimi
 
Belediye ekipleri, internet kafelerin yanı sıra ilçede bulunan kıraathanelerde de hijyen koşullarına uyup uymadıkları konusunda denetimler gerçekleştirdi.
 
Yapılan denetimlerde bazı iş yerlerinin hijyen koşullarına uymadığı, bazılarının da ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi.
 
Koşulları yerine getirmeyen kıraathanelere uyarılarda bulunan ekipler, bir sonraki adımda yasal işlem uygulanacağını dile getirerek çocukların bu ortamlarda yer almaması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.
 
"Çocukların geleceğinin karartılmasına izin veremeyiz"
 
Çocukların internet kafe ve kıraathane ortamlarından uzak tutulması konusunda oldukça hassas bir tutuma sahip olduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın yeri internet kafeler ve kıraathaneler değil, eğitim yuvaları ve kendi evleridir. Biz bu konuda çok hassas bir tutuma sahibiz. İşletme sahiplerinin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Ekiplerimiz, vatandaşımızın huzuru, sağlığı ve güvenliği için çalışmalarını devam ettirecek. Herkes bu konuda sorumluluk duygusu ile hareket edip üzerine düşeni yerine getirirse toplumumuz ve çocuklarımız bu tehlikelerden bertaraf olmuş olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 234 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA