• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuklara camiyi sevdirmek için nasıl davranmalı?
07 Nisan 2022 Perşembe 09:27

Çocuklara camiyi sevdirmek için nasıl davranmalı?

İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Van Şube Başkanı Mehmet Emin Akan, teravih ve diğer namazlarda camiye gelen, oyun oynayan, ses çıkaran çocuklara kızmanın ve onları kırmanın yanlış olduğuna dikkat çekti
Ramazan aylarında özellikle teravih namazları ve mukabeleler için camiye gelen çocukların sayısı giderek artıyor.
 
Camiye gelen çocuklardan bazıları cami içinde oyun oynayıp, gürültü çıkarabiliyor. Bu durum, sessizce ibadetini yapıp Kur'an-ı Kerim okumak isteyen yaşlı insanları rahatsız edebiliyor. Rahatları bozulan kimi yaşlılar çocukların kalbini kırıp camiden kovabiliyor.
 
Kalbi kırılan, camiden kovulan hatta bazen dayak dahi yiyen bu çocuklar camiden uzaklaşıyor ve İslam dinine karşı nefret besleyecek duruma gelebiliyor.
 
Camilere gelen çocuklara nasıl muamele edilmesi gerektiği hususunda önemli tavsiyelerde bulunan ÖNDER Van Şube Başkanı Mehmet Emin Akan, camiye gelen çocuklara sert davranılmaması, gürültü yapan çocuklara da ikramda bulunularak caminin sevdirilmesi gerektiğini söyledi
 
"Namazın huşusu çocuk sesidir"
 
Küçük iken camilere gittiklerinde yaşlı, sakallı amcaların kendilerine kızdığını anımsatan Akan, "Biz camiye karşı nefret kazanmadık ama bazı insanlar bunların kızmasından ve çocukları camilerden çıkarmalarından dolayı camilere karşı hep nefret kazandılar. Çünkü ‘sessizlik ve huşu içinde namaz kılalım’ diye bir anlayış vardı. Hâlbuki o sessizlik huşu değildir. Namazın huşusu çocuk sesidir. Çocuk sesi olduğunda insan kıldığı namazdan feyiz ve bereket alır." ifadelerini kullandı.
 
ÖNDER Van Şube Başkanı Mehmet Emin Akan
 
"Camilere karşı çocuklarda nefret kazandırırsak kaybederiz"
 
Camiye giden ebeveynlerin çocuklarını da beraberlerinde götürmeleri tavsiyesinde bulunan Akan, anne babaların çocuklarını camide yanlarında oturtup namazın adabını, erkânını, kılınışını onlara öğretmeleri gerektiğini ifade etti.
 
"Anne babalar olarak çocuklarımızı sırf camide gürültü olmasın diye evde tutup camiye getirmiyorsak, onların bütün mesuliyeti bize aittir." diyen Akan, şunları söyledi:
 
"Çocuklara bir şeyler vermemiz lazım. Hatta cemaatimizden, çocuklardan rahatsız olanlara ve ebeveynlere 'zamanınız varsa namazdan sonra büyük camimizde, bizler imam ve müezzinler olarak başlarında duracağız ve çocuklara camide oyun oynattıracağız. Millet dağıldıktan sonra cami boş, onlara oyun oynattırırız. Buradaki gayemiz çocuklarımızı camiye getirmek, cami ile buluşturmak ve camiyi sevdirmek. Geleceğimizin teminatı o çocuklarımızdır. Onlar da büyüyünce aynı bu hareketi yapacaklar. Ama nefret kazandırırsak biz kaybederiz, kazanamayız." (İLKHA)   
Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA