• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuklar neden çok soru sorar?
31 Mayıs 2023 Çarşamba 08:03

Çocuklar neden çok soru sorar?

Çocuklar konuşmaya başladıktan sonra cevap alana dek defalarca aynı soruyu bıkmadan usanmadan sorarlar. Peki ama neden çok soru sorar?
Çocuklar konuşmaya başladıktan sonra cevap alana dek defalarca aynı soruyu bıkmadan usanmadan sorarlar. Peki ama neden çok soru sorar?
 
Çocuklar konuşmaya başladıktan sonra sürekli olarak sorular sormaya başlarlar. Peki ama neden? 
 
Çocuklar 2 sebepten dolayı çok soru sorarlar. Ya meraklı oldukları için ya da kaygılı oldukları için.
 
Merakından dolayı soru soran çocukların amacı, yeni bir bilgi edinmektir. "Depremler nasıl oluşur? En şiddetli deprem nerede olmuştur? Denizlerde de deprem olur mu?" gibi keşfetmeyi ve öğrenmeyi amaçlayan çocukların sorularıdır.
 
Kaygılı olan çocukların amacı ise kendilerini rahatlatmaktır. Ardı arkası bitmeyen, felaket tablosu çizen ve havadan nem kapan evhamlı-kaygılı çocuklar, "Ya deprem olursa? Ya depremde göçük altında kalırsak? Ya o göçükte bizi bulamazlarsa? Ya hiçbir zaman kurtulamazsak?" gibi sorular sorarlar.
 
Dolayısıyla kaygılı çocukların sorduğu her soruya ayrıntılı cevaplar vererek çocuğun rahatlatması sağlanması gerekir.
 
Anne-Babaların çocuklarını her rahatlatma çabası çocuğun zihninde yeni sorular doğurur ve çocuğun sonu gelmeyen sorularla ebeveyninin bunalmasına neden olabilir.
 
Konu hakkında uzmanlar kaygılı bir çocuk karşısında öncelikle kişinin kaygısını kontrol etmeye çalışmalıdır. Çocuğun sorularına cevap verirken rahat bir tavır sergilenmeli, çocuğun ilk bir/iki sorusuna detaylara girmeden alelade cevap verilmeli ve kesinlikle açıklamalar yapmaktan kaçınılmalıdır. Unutulmamalı ki her çocuğun belli bir bilişsel kapasitesi olduğunu hatırlayın.
 
Dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli husus ise olağanüstü bir olay karşısında bile, ebeveynlerin olağan tepkiler vererek yanlarındaki çocuğu kaygılı bir kişilik geliştirmesinden korumaktır. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA