• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizrelilerden kan bağışına yoğun ilgi
03 Nisan 2021 Cumartesi 09:28

Cizrelilerden kan bağışına yoğun ilgi

Kızılay’ın Güneydoğu Anadolu Bölge Kan Merkezi’nden Cizre’ye gelen ‘Kan Bağışı Tırı’na Cizreliler yoğun ilgi gösterdi.
Kan Bağışı Tırı, Cizre kaymakamlığı önünde, 12 Nisan Pazartesi gününe kadar gönüllülerden kan bağışı alacak.
 
Coronavirus (Covid-19) salgını dolayısıyla kan stoklarında büyük oranda azalma görülmesiyle birlikte Kızılay, birçok ilde olduğu gibi Cizre’de de kan bağışı kampanyası düzenledi.
 
Kızılay gönüllüsü Kübra Ayaz, Cizre halkını kan vermeye davet ederek, “Bütün Cizre halkını kan vermeye davet ediyorum, bir kan 3 candır. Lütfen kan bağışı yapın hayat kurtarın,” ifadelerini kullandı.
 
 
14 kez kan bağışında bulunduğunu belirten İrfan Elgün, “Kan bağışı hayat kurtarır, bugün verdiğimiz kan, yarın bizim için de kullanılabilir. 15 dakikalık bir süre ile 3 can kurtarabiliriz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır.” dedi.
 
Kızılay Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kan Bağış Merkezi kan bağışı uzmanı Yunus Küçükkaya, 01-12 Nisan tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında Cizre kaymakamlığı önünde Kan Bağış Tırı’ na vatandaşları beklediklerini ifade etti.
 
6 ilde 46 hastanenin kan ihtiyacı karşılanıyoruz
 
Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt ve Şırnak'taki 48 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için kan bağış organizasyonları düzenlediklerini söyleyen Küçükkaya, "Kan, yaşam için hayati bir öneme sahiptir. Sağlıklı kişilerin vücudu, kanı kendisi üretmektedir. Fakat talasemi, lösemi ve kanser hastaları kan ve kan ürünlerini dışardan sağlamak zorundalar. Bu nedenle bu kişilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlaka düzenli olarak kan almaları gerekmektedir. Kızılay, ülke genelinde devlet ve özel tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır. Malum Coronavirus salgını ile mücadelede alınan tedbirler ve havaların ısınmasıyla Kızılay kan stokları hızla azalmaktadır. İleride yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına kan bağışı yapılması çok büyük önem arz etmektedir. Bu hem vicdani bir sorumluluk hem de vahim tabloların oluşmaması adına vicdani bir zorunluluktur." ifadelerine yer verdi.
 
15 dakikanızı verin 3 can kurtarın
 
Kan vermenin 15 dakika süren basit bir işlem olduğuna işaret eden Küçükkaya, "Bu 15 dakika süren işlem içerisinde vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etki edecek herhangi bir şey yok. 2 saatte bir dezenfektan uygulamasıyla temizlenen hijyenik ortamımız var. Hayat kurtarmak adına 15 dakikamızı ayırarak başkasının bir ömrü olabiliriz ve unutmayalım ki bu kan bir gün bize veya sevdiklerimize de lazım olabilir.  Bir ünite kan, 3 can demektir. Ne kadar çok duyarlılık o kadar çok hayat kurtarmak demektir. Cizreli vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Cizre halkına bugüne kadar göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA