• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizreli öğrenciler geleceğin dâhileri bilim projesinde yarıştılar
20 Mayıs 2022 Cuma 09:46

Cizreli öğrenciler geleceğin dâhileri bilim projesinde yarıştılar

Şırnak’ın Cizre ilçesinde okullar arası “Geleceğin Dâhileri Bilim Projesi “yarışması düzenlendi.
Cizre sanat sokağında 2 gün süren yarışmaya 12 ayrı kategoride 104 proje başvuru yaptı. 73 projenin kabul edilmesi sonucu düzenlenen “Geleceğin Dâhileri Bilim Projesi” ile öğrencilerin araştırma, inceleme ve tasarım alanlarındaki projeleri sergilendi.
 
Öğrenciler 2 gün boyunca yaptıkları ve geliştirdikleri projeleri ziyaretçilere tanıttı. Bağımsız jüri tarafından dereceye giren projeler ödüllendirildi.
 
Bilim proje yarışması hakkında bilgi veren koordinatörlerden Vildan Yıldızaydın, “Proje sorumlusu Ar-ge müdürüyüm. Geleneksel geleceğin dâhileri proje yarışmasının bu sene ikincisini düzenledik. Düzenlediğimiz proje yarışmasına 12 ayrı kategoride 104 tane proje başvurusu aldık. Bu 104 tane başvurudan 73 tanesi ön elemeyi geçip finalist olarak öğrenciler tarafından sergilenmektedir.” dedi.
 
Şırnak genelinde Geleceğin Dâhileri proje yarışmasını 12 alan üzerinden değerlendirdiklerini belirten Ömer Acar, “Yarışmaya katılan projeler bağımsız jüriler tarafından değerlendirilmektedir. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri koordinesinde yapılan bu yarışmamızda dereceye giren projelerimize ve sorumlu öğrencilerimize çeşitli hediyeler vereceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 773 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA