• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizreli Öğrenciler engelliler için seferber oldu
16 Ocak 2023 Pazartesi 08:33

Cizreli Öğrenciler engelliler için seferber oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Katran Köyü İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri, engellilere destek için binlerce mavi kapak topladı
Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Katran Köyü İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri, engellilere destek için binlerce mavi kapak topladı
 
Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Katran İlkokulu 4-B sınıfı öğrencilerinin farkındalıklara saygılı olmak amacıyla "mavi kapak" toplayarak engelli bir kişiye tekerlekli sandalye alacağı öğrenildi.
 
Cizre’ye Bağlı Katran Köyü Katran İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Hümeyra Yılmaz’ın desteği ile 2 ayda topladıkları binlerce plastik mavi kapak ile engelli bir kişiye tekerlekli sandalye hediye etmek için seferber oldu.
 
2 ay boyunca okul sonrası ve boş zamanlarında köyün sokaklarını, ilçede bulunan kafe ve lokantaları gezen öğrenciler, binlerce kapak toplayarak örnek bir davranış sergiledi.
 
 
"Engelli kardeşlerimize karşı çocuklarda bir bilinç oluşturduk"
 
Projede yer alan öğrencilerine teşekkür eden Okul müdürü Muaz Turhan, "Hümeyra hocamız bize mavi kapak toplama projesi ile geldi. Çok güzel bir proje olduğunu gördük. Bu konuda hocamız destek olduk. Hocamız 4-B sınıf öğrencileriyle beraber köydeki sokakları her tarafı dolaştılar. Mavi kapakları toplamaya başladılar. Proje ilk başladığında çocuklarda belli bir heyecan yoktu. Zamanla çocuklar bu işi gerçekleştirdikten sonra bir heyecan oluştu. Engelli kardeşlerimize karşı Çocuklarda bir bilinç oluşturduk. Çocuklarımız kapakları topladılar. Bu kapaklar geri dönüşüme giderek bir engelli bireyimize tekerlekli sandalye olarak geri dönecek. Bu konuda emeği geçen bütün öğrencilerimize ve sınıf öğretmenimiz Hümeyra Yılmaz’a teşekkürü borç biliyoruz. Sevginin aşamayacağı engel yoktur." ifadelerini kullandı.
 
Öğrenciler topladıkları kapakların geri dönüşüme gönderilerek engelli birisine gönderileceği için çok mutlu olduklarını belirtti.
 
Öğrencilerden Öznur Kayurga, "4-B sınıfı öğrencisiyim. Sosyal bilgiler dersinde öğretmenimiz mavi kapaklarla ilgili bilgiler verdi. Geri dönüşüme gidip tekerlekli sandalye olarak engellilere verileceğini söyledi. Bizler de mavi kapak toplamaya başladık. Köyde her yeri gezdik. Şimdi mavi kapakları göndereceğiz. Öğretmenimiz bu kapakları gönderecek. Geri dönüşümde sandalye olarak engelli birisine gönderilecek. Bunun için çok mutluyuz." dedi.
 
4-B sınıfı öğretmeni Hümeyra Yılmaz, "Çocuklarla birlikte binlerce kapak topladık. Köyde gezdik, Cizre’de birçok kafe ve lokantaları gezdik. Beraber binlerce kapak topladık. Böyle bir proje yaptığımız için çok mutluyuz. Çocuklarım adına gurur duyuyorum, teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA