• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizreli gençler yaz tatilini gençlik merkezlerinde geçiriyor
30 Temmuz 2021 Cuma 08:34

Cizreli gençler yaz tatilini gençlik merkezlerinde geçiriyor

​Şırnak’ın Cizre ilçesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezine gelen gençler yaz tatilini etkinliklerle geçiriyor.
2020 yılında yeni binası ile hizmete giren Cizre Gençlik Merkezi, bölge gençlerine hem eğitim hem de spor alanında sağladığı olanaklarla gençlerin boş zamanlarını Gençlik Merkezinde dolu dolu geçirmelerini sağlıyor.
 
Basketbol eğitimi için gençlik merkezine gelen Muhammed Erol, “15 yaşındayım, Gençlik Merkezinde sporcuyum. Basketbol öğrenmeye geldim. Vücut olarak bu tarz sporlarla sağlıklı kalabilmek amacıyla geliyorum. Burada basketbol, voleybol, okçuluk tarzı etkinlikler yapabiliyoruz. Basketbol benim için bir tutku büyüyünce basketbolcu olmak istiyorum. Bu benim hayalim o yüzden kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Zorlu şartlar altında olmamıza rağmen ben ve arkadaşlarım her gün geliyoruz. Daha önce böyle olanaklar yoktu şu an ulaşabiliyoruz. Bizlere böyle imkânlar sunan yetkililere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Gençlik merkezinde yaz tatilini dolu geçirdiğini söyleyen Eren Bozkır, “10 yaşındayım buraya yaz tatilini geçirmeye ve aktivitelerimi yapmaya geldim.  Bazen kütüphaneden kitap okuyorum, voleybola gidiyorum, basketbol oynuyorum. Yaz tatilimi Gençlik Merkezi sayesinde bol bol aktivitelerle geçiriyorum.” şeklinde konuştu.
 
Gençlik merkezleri eğitimsel sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştiği yerlerdir
 
Cizreli gençlerin boş zamanlarını gençlik merkezlerinde değerlendirebileceklerini aktaran Cizre Gençlik Merkezi Gençlik lideri Mahmut Ekinci, “Gençlik Merkezimiz yeni binası 2020 yılında faaliyete girdi. Gençlik merkezimizde gençlerimiz serbest zamanlarını değerlendirebilmeleri için uygun alanlara sahiptir. Üyelerimiz burada sportif, eğitim ve sosyal alanlarda kendilerini geliştirebiliyorlar. 2 tane semt sahamız bir tane de kort tenisi sahamız var. Spor salonumuz da içerde mevcut. Gençlerimiz spor salonumuzda voleybol eğitimi. Basketbol eğitimi, boks, Kort tenis eğitimlerini eğitimi alabiliyorlar. Semt sahalarında boş zamanlarını değerlendirebilirler. Onun dışında kütüphanemizde ders çalışma alanımız var. Karakalem, müzik, bağlama, gitar eğitimlerimiz mevcut. Gençlerimiz serbest zamanlarını Gençlik Merkezi'nde dolu dolu geçirebilirsinler diye müdürümüz, ilçe müdürümüz ve il müdürlüğümüz tarafından olanaklar sağlanmıştır. Gençlik merkezlerinin amacı, gençlerin serbest zamanlarını uygun dolu dolu geçirebileceği, eğitimsel sosyal kültürel faaliyetlerin gerçekleştireceği yerlerdir. Tüm Cizreli gençlerimizi gençlik merkezimize bekliyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA