• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizrede iki ay sürecek Yaz Kuran Kursu heyecanı başladı
29 Haziran 2022 Çarşamba 10:28

Cizre'de iki ay sürecek Yaz Kur'an Kursu heyecanı başladı

Cizre İlçe Müftülüğü bünyesinde açılan 244 Yaz Kur'an Kursları binlerce çocuğun cıvıltısıyla şenlendi. 2 ay sürecek olan Kur'an kurslarında çocuklara Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra akaid, siyer, ahlak gibi temel dini bilgiler de öğretilecek.
Yaz tatilinin başlamasını fırsat bilen aileler, çocuklarını Kur'an kurslarına göndermeye başladı. Yaklaşık 2 ay devam edecek olan Kur'an kurslarında öğrenciler; Kur'an-ı Kerim, Peygamber'imizin Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlakı öğrenecek. Yaş gruplarına göre 3 farklı eğitim programı uygulanacak Yaz Kur'an Kurslarının ilk gününde Kur'an kursu ve camilere akın eden kız ve erkek çocuklar, Kur'an-ı Kerim öğrenecek olmanın sevincini yaşıyor.
 
Cizre'de 150 cami, 70 Kur'an kursu, 22 4-6 yaş kursu, 2 Milli eğitime bağlı okul olmak üzere toplam 244 yaz Kur'an kursu açıldığını aktaran İlçe Müftüsü Süleyman Baran, 27 Haziran-26 Ağustos yaz Kur'an kurslarında eğitimin başladığını ve kayıtların 4 Temmuz'a kadar devam edeceğini belirtti. Ailelere çağrıda bulunan Baran, çocuklarını cami ve Kur'an kurslarına göndermelerini söyledi.
 
"Amacımız çocuklarımıza din-i mübini İslam'ın o güzelliklerini Kur'an kursu ortamında onlara kazandırmaktır"
 
Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran
 
7'den 70'e herkesi Kur'an kurslarına beklediğini belirten İlçe Müftüsü Baran, "Bugün itibariyle Cizre'mizde yaz Kur'an kursularımızı başlatmış bulunmaktayız. İnşallah bu yaz Kur'an kurslarımızda alacağımız öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'i, değerler eğitimini, ibadet ve itikat gibi konularda çocuklarımızı yetiştirmeye çalışacağız. Haziran 27'si ile beraber kayıtlarımız kurslarımızda başladı, Ağustos'un 26'sı ile bitecek inşallah. Kayıtlarımız devam ediyor, halkımızdan çocuklarımızı Kur'an kurslarına yönlendirmelerini istiyoruz. 70'in üzerinde olan yatılı Kur'an kurslarımız ile Kur'an kurslarımızda 150 camimizde Kur'an eğitimi veriyoruz. Bununla beraber Milli Eğitim'e bağlı olan okullarda aynı şekilde Kur'an kursu faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu eğitim sürecinin bitiminde çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i okumayı, değerler eğitimini, camiye alışmayı, abdestin alınışı ve namazın kılınışı gibi ilmihal bilgilerini de çocuklarımıza öğreteceğiz." şeklinde konuştu. 
 
Bizim buradaki temel hedefimiz çocuklarımızı değerler eğitimi noktasında bir seviyeye getirmek ve onlara dini mübini İslam'ın o güzelliklerini Cami ortamında Kur'an kursu ortamında onlara kazandırmaktır. Velilerimizden ricamız tüm çocuklarımızı camilerimize yönlendirelim 7'den 70'e herkesi bekliyoruz. 22 adet 4-6 yaş Kur'an kursumuz yaz ayında açık olacak. 4 yaşındaki çocuğumuzun bile 4-6 yaş Kur'an kurslarımıza kayıtlarını yapıyoruz. Çocuklarımızı cami ve kurslarımıza yönlendirelim. Çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i okusunlar, temel dini bilgiler alsınlar, ibadetlerini öğrensinler. Bu manada sizleri ve çocuklarınızı Kur'an kurslarımıza bekliyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 795 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA