• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizre’de camiye gelen çocuklar ödüllendirildi
07 Şubat 2023 Salı 12:16

Cizre’de camiye gelen çocuklar ödüllendirildi

Şırnak Cizre Müftülüğü "Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında beş vakit namaza devam edip kırk ayet ve hadis ezberleyen 130 öğrenciye ödül verdi
Şırnak Cizre Müftülüğü  "Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında beş vakit namaza devam edip kırk ayet ve hadis ezberleyen 130 öğrenciye ödül verdi
 
Cizre İlçe Müftülüğüne bağlı hacı Ramazan Camisinde başlatılan projede “Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" sloganı ile 15 ara tatili süresince camide namaza katılım sağlayan öğrencilere yönelik ödüllü program düzenledi. Yaklaşık 130 öğrencinin katıldığı projede öğrenciler ödüllendirildi.
 
 23 Ocak- 5 Şubat tarihleri arasında düzenlenen projede camiye gelen öğrenciler, beş vakit namaza gelerek ve ezberler yaparak puan kazandı. Puan sistemine göre öğrenci sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan, ezberlenen her sure ve dua başına 50 puan, çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan almaya hak kazandı. Program sonunda camide en yüksek puanı alan öğrencilere akıllı saat, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
 
Ödül programına öğrenciler aileleriyle katıldı. 15 gün boyunca tüm namazlarını cemaatle kılan ve ezber yapan öğrencilere ödüller verildi.
 
Dereceye giren öğrenciler velileriyle birlikte duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı.
 
Haşim Uyar, “Kızım Büşra ile 15 günlük tatil döneminde beraber camiye geldik. Cemaat namazlarımızı burada kıldık süreler ezberledik. Maksadımız çocuklarımızı namazlara alıştırmak ve dinimizi daha iyi öğrenmektir. Tüm anne ve babalar da bu gibi teşvik edici programları yapmasını istiyorum.” dedi.
 
Babasıyla her gün camiye geldiğini söyleyen Büşra Uyar, “15 tatilde babamla birlikte cemaat namazlarına geldik. Kur'an okuyup ezberlerimi yaptım. Bu devamı sürdürmek istiyorum. Birinci olduğum için Çok mutluyum. Hocalarıma teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
 
Cihangir Çakır, “Müftülüğümüzden Allah razı olsun. 15 günlük tatilde güzel bir program yaptı. Çocuklarımızla beraber camiye geldik. Çocuklarımız burada namaz kılmayı, Kur'an okumayı ve güzel ahlak sahibi olmayı öğrendi. Bundan dolayı çok mutlu oldum. Sebep olanlardan Allah razı olsun inşallah." diye belirtti.
 
Muhammed Çakır, “15 tatilinde camimizde güzel bir program hazırlandı. Bizler de şevkle katıldık. Ailemizle 5 vakit camiye geldik. Sürelerimi ezberleyip birinci oldum. Hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi
 
Cizre Müftüsü Süleyman Baran, “Biz bu camimizi rol model olarak aldık. Bunu yaptığımızda halkımızın teveccühünü gördük. Hocalarımız bu konuda heyecanlı ve çalışmak istiyor. İnşallah bu programımızı bütün camilerimizde yapmaya çalışacağız. Biz bu programları yaparken velilerimizin de yardımına ihtiyaç duyuyoruz isteğimiz şudur ki camilere teşvik etsinler, gelip gelmediklerini kontrol etsinler, günlük okudukları süre, ayet ve hadisleri evde beraber pekiştirip çalışsınlar. Bu şekilde çocuklarımız değerler eğitimini sahih bir yerden almış olacaklar.” şeklinde konuştu.
 
Cami imamı Turan Şahin, “15 tatilde çocukların camileri sevme projesini arkadaşlarımızla beraber başlattık. Başlattığımız projenin amacı çocuklarımıza camiyi sevdirmek. Hamdolsun katılım çok oldu çocuklar aileleri ile beraber geldi. 130 öğrencimiz her gün cemaatle namaz kılmaya geldi. Sabah namazına aileleriyle beraber gelen çocuklar oldu. Hatta bir öğrencimiz ailesini getirmek için babasını sabah su ile uyandırıp camiye getiriyordu. Evi uzak olan bazı veliler çocuklarını bisikletle yağmurlu havada camiye getirip cemaatle namaz kılıyordu. 15 günlük programın sonunda 1'inci olan öğrencilere akıllı saat diğer öğrencilere saat ve madalya hediyesini verdik.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA