• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizre’de 4-6 yaş Kuran kursları yılsonu şenliği düzenledi
03 Haziran 2022 Cuma 10:43

Cizre’de 4-6 yaş Kur'an kursları yılsonu şenliği düzenledi

​Cizre ilçe müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an kursu çocukları yılsonu şenliği düzenlendi.
Şırnak’ın Cizre İlçe müftülüğüne bağlı, 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar için Cizre şehir stadında düzenlenen programla yılsonu etkinliği düzenlendi
 
Yoğun katılımın olduğu gözlenen, sunuculuğunu Hamit Varol’un yaptığı program, Kuran kursu öğrencisinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mealiyle başladı. Çocuklar daha sonra Kur'an kurslarında öğrendikleri ezan, şiir, dua, kısa süreler, semazen ve çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi.
 
Yapılan yılsonu şenliğine İl Müftüsü Mehmet Taştan, Cizre ilçe kaymakamı ve belediye başkan vekili Mehmet Tunç, ilçe müftüsü Süleyman Baran, kurum müdürleri ve çocukların aileleri katıldı.
 
 
Kaymakam Mehmet Tunç
 
Programda kısa konuşma yapan Kaymakam Mehmet Tunç, “Bu coğrafyada ilim, tedrisat, ahlak ve maneviyat yaşatmamız gereken en önemli değerler. Onlar geleceğin bizim için olmazsa olmazları. Vatanımızın, milletimizin, devletimizin İrfanlı gençlere ihtiyacı var. Kendini yetiştirmiş gençlere ihtiyacımız var. Bizim için ahlakı ile maneviyatıyla devlete ve millete hizmet edecek gençlere ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
 
 
İlçe Müftüsü Süleyman Baran
 
İlim ve irfanla yeni bir medeniyet inşa etmek istediklerini aktaran ilçe müftüsü Süleyman Baran, “Biz buna inanıyoruz ki 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarımız, suyun en başı berrak olanıdır.  Temel hedefimiz Hazreti Nuh (aleyhisselam)’im diyarında, 90 tane el Cezeri'lerin olduğu bir yerde, yine eski hürriyetimize kavuşup, ilimle, irfanla bir medeniyet inşa etmektir. Bölgemizde yaptığımız etkinlikler, Kur’an’ı anlama programları ve hafız kursları ile Cizre diğer bölgeleri gerisinde bırakmıştır elhamdülillah.” dedi.
 
“Amacımız çocuklarımıza İslam ahlakını, Kur'an ahlakını öğretmek”
 
 
İl Müftüsü Mehmet Taştan
 
Program sonunda İLKHA mikrofonuna değerlendirmede Bulunan İl Müftüsü Mehmet Taştan, “ Bugün çok mutluyum. Çünkü çocuklarımızın erkek kız 4-6 yaş grubu çocuklarımızın okul bitirme törenleri yapılıyor. Şenlik havasında geçti. İlimizde 37 adet 4-6 yaş sınıfımız var. Çocuklarımıza yönelik onlar da yaklaşık 500 tane öğrencimiz var. Hedefimiz İnşallah bunları çoğaltmak. Ama özellikle de Cizre ilçemizde bu konu biraz daha ehemmiyetle ele alınmış bir konu. Bunu sağlayan arkadaşlarımıza ilçe müftümüz başta olmak üzere Sayın kaymakamımıza, Sayın Valimize ve yöneticileri çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten amacımız çocuklarımıza İslam ahlakını, Kur'an ahlakını değerlerimizi, yöremizi öğretmek. Sevgiyi, saygıyı öğretmektir. Başarılı olursak ne mutlu bize. İnsanları seven, komşuluk ilişkilerini bilen, anne babaya saygıyı bilen çocuklara ve gençliğe ihtiyacımız var.  Bunun yolu da 4-6 yaş kuran kurslarından geçiyor. Bütün çocuklarımız Bu yoldan geçerek bu mutluluğu tadarlar inşallah. Bu manada bütün anne babalara, çocuklarını 4- 6 yaş grubu kuran kurslarına göndermelerini istiyoruz. Özellikle varlıklı insanlarımızdan bu kuran kurslarımızın sayılarını arttırmaya çalışmalarını ve desteklerini bekliyoruz. Rabbim bu günleri fazlasıyla ziyadesi ile sayısını arttırarak nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı.
 
“Çocuklarımızla iftihar ettiğimizi bütün dünyaya âleme işaret etmektir”
 
Hafızlık ve kuran kurslarının sayısı arttıkça huzur ve güvenliğin de artacağını aktaran Taştan, “Geçen ay bir hafızlık merasimi yapıldı. Elhamdülillah dolu dolu geçti. Bizim amacımız kimseyi ürkütmek korkutmak falan değil. Çocuklarımızla iftihar ettiğimizi bütün dünyaya âleme işaret etmektir.  Çok mutluyuz İnşallah bu mutluluğumuz da devam edecek. Kimse çekinmesin hafız ve kuran kursu sayısı arttıkça, huzurumuz artacak, güveniniz artacak birbirimize sevgimiz saygımız artacak. Bunlar da kimsenin çekinmemesi lazım teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 860 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA