• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizrede 15 Temmuz destanı etkinliklerle kutlandı
16 Temmuz 2021 Cuma 15:22

Cizre'de 15 Temmuz destanı etkinliklerle kutlandı

Şırnak'ın Cizre ilçesi İçkale Meydanı'nda düzenlenen törende, 15 Temmuz gecesinde Türkiye'nin atlattığı badireye vurgu yapıldı, bu süreçte Cizre halkının köprü üzerinde gösterdiği direnişe dikkat çekildi.
Cizre kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Süleyman Baran ve törene katılanlar 15 Temmuz günü şehid olanlar için dualar etti.
 
Programda konuşan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu, Türkiye tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz destansı direnişinin, Müslüman milletin zaferiyle sonuçlanmasına vurgu yaptı.
 
Sinanoğlu, "Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde aziz milletimizin iradesine yönelik olarak Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve dolayısıyla tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisinin yıldönümündür. Milletçe bu destansı direnişin gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gurur ve coşkuyu yaşayan ve bizlere yaşatan aziz milletimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum." dedi.
 
Bu şanlı mücadelede kalplerin imanla nasıl coştuğunu aktaran Sinanoğlu, Müslüman halkın istiklal ve mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerin fedakârlıklarına duyduğu minneti dile getirdi.
 
15 Temmuz direnişini, "Tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesi." olarak tanımlayan Sinanoğlu, 15 Temmuz'un milletin bir zaferi olduğuna vurgu yaptı.
 
"15 Temmuz hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin istiskale galip gelmesinin adıdır"
 
Sinanoğlu, " 15 Temmuz milletin, milli iradeye gönül verenlerin zaferidir. 15 Temmuz hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin istiskale galip gelmesinin adıdır. Milletimiz 15 Temmuz'daki direnişi ile hem bir darbe girişimini püskürtmüş hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen bir işgal teşebbüsünü engellemiştir. Genci yaşlısıyla bu millet Türkiye'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz gecesi tankın, topun uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilen aziz milletimiz, bölgesinde dünyada ve mazlum İslam âleminde gönül büyüğü, abi ve hami konumunu pekiştirmiştir. Şüphesiz ki bu ulvi amaçlarla tarih sahnesindeki yerimizi almaya çalışırken üzerinde yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin ve güçlü olabilmenin temel koşulunun mazimizi ve istikbalimizi doğru okumamızdan geçtiğinin unutulmaması gerekmektedir. Bu bağlamda 15 Temmuz'u bütün kodlarıyla öğrenmenin ve bunu bir tarih bilinciyle değerlendirmeye tabii tutmanın kaçınılmaz bir gereklilik olduğu görülmektedir." şeklinde konuştu.
 
"İşgal girişimine dur diyen kahramanları da her zaman yâd edecek ve milletimiz için yaptıklarını asla unutmayacağız"
 
"Cizre geçilmez!" deyip köprü üstünde direniş gösterenlere teşekkür eden Sinanoğlu, "Aynı şekilde 15 Temmuz gecesi benzeri bir işgal girişimine dur diyen kahramanları da her zaman yâd edecek ve milletimiz için yaptıklarını asla unutmayacağız. Yine o gece köprü üstünde direniş göstererek 'Cizre geçilmez!' diyen, meydanlara inen Cizreli kardeşlerime de teşekkür ediyorum." dedi.
 
15 Temmuz zaferi için yapılan yarışmalarda şiir, resim ve atletizmde dereceye girenlere ödülleri verildi.
 
Programda, Cizre Müftülüğü ilahi korosu ve El Cezeri Çocuk İlahi Grubu ilahiler seslendirdi. Sabah namazına kadar devam eden etkinlikte katılımcılar sabaha kadar nöbet tuttu. (İLKHA)
Bu haber toplam 657 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA