• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizre Umut Kervanı binlerce aileye kurban eti ulaştırdı
11 Temmuz 2022 Pazartesi 11:55

Cizre Umut Kervanı binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Her yıl Kurban Bayramı’nda binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Cizre Umut Kervanı, bu yıl da kurban çalışmaları ile yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldürdü.
“Kurbanınız Umut Olsun” sloganıyla yola çıkan ve çalışmaları ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren Umut Kervanı, bu yıl da Kurban Bayramı’nda hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanlıkları ihtiyaç sahibi ve yetim binlerce aileye ulaştı.
 
Bayramın 2’nci gününde yapılan kurban kesiminden sonra hazırlanan kurban paketleri, gönüllülerin gayretli çalışmalarıyla daha önce tespit edilen, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ilk elden ulaştırıldı.
 
Kurban kesim ve dağıtımı hakkında konuşan Cizre Umut Kervanı üyesi Yusuf Özalp, hayırseverlerin vekâletleri ile binlerce aileye ulaştıklarını belirtti.
 
Özalp, “Cizre Umut Kervanı olarak kurban ibadetini eda ettik. Bayramın 2'nci günü Cizre Belediyesine ait mezbahanede, daha önceden vekâletlerini Cizre Umut Kervanı'na veren hayırseverlerin kurbanları seçilerek mezbahaneye getirildi. İslami usullere uygun olarak kesimleri yapıldı. Daha önceden tespit komisyonu tarafından tespiti yapılan ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz ailelere, gönüllü dağıtım ekipleri şu anda mahalle ve köylerde, Cizre sıcağında dolaşıyorlar. Bu Kurban etlerini muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere takdim ediyorlar. Vekâletlerini Umut Kervanı'na gönderen hayırsever kardeşlerimize ve şu anda sokak sokak dağıtım yapan gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Rabbim bu kurban ibadetini izzeti dergâhında kabul etsin. Ümmeti Muhammed için Müslümanlar için hayırlara vesile kılsın inşallah.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 713 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA