• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizre Müftüsü Baran: Boykot her zaman gündemimizde olmalıdır
05 Şubat 2024 Pazartesi 09:15

Cizre Müftüsü Baran: Boykot her zaman gündemimizde olmalıdır

Gazze'de yapılan katliamları ve siyonistleri destekleyen firmaların ürünlerinin boykot edilmesine ilişkin konuşan Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, siyonistlerin can damarını kesecek olan şeyin boykot olduğunu söyledi.
Gazze'de yapılan katliamları ve siyonistleri destekleyen firmaların ürünlerinin boykot edilmesine ilişkin konuşan Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, siyonistlerin can damarını kesecek olan şeyin boykot olduğunu söyledi.
 
İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik katliam ve soykırım 120 gündür devam ediyor. Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede halk tarafından siyonist işgal rejimine ait veya onları destekleyen firmalara yönelik boykot da devam ediyor.
 
İşgal rejimini destekleyen firmaların boykot edilmesi, boykotun yaygın ve sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirten Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, boykotun gündemimizden düşmemesi gerektiğini söyledi.
 
"Tüm Müslümanlar, boykotun içinde olmalıdır ve bu boykotu desteklemelidir"
 
Boykot gündemini her zaman sıcak tutmaya çalışmamız gerektiğini belirten Baran, "Bizim Müslümanların gündeminde soğumaya doğru giden Gazze durumu var. Gazze, Kudüs,  Filistin bütün Müslümanların ortak bir alanıdır. Dolayısıyla her Müslüman Gazze'ye Filistin'e sahip çıkmak zorundadır. Burada eğer Gazze'ye fiili olarak bir yardım yapamıyorsak bu zulmü yapanlara ve destekleyenlere karşı en azından ürünlerini almayarak destek olmalıyız. Boykotu sürekli yapıp her zaman gündemimizde tutmalıyız. Siyer tarihine baktığımızda Peygamber Efendimiz ve ailesine Şıb-i Ebi Talip Mahallesi'nde boykot yapmışlardı. 3 yıllık bir boykot Müslümanların üzerinde uygulamışlardı. Bu 3 yıllık boykotu Mekke'de müşriklerin arasında Müslüman olmayan birisi yıkmıştır. Yine Hayber Savaşı'nda Hayber Yahudileri ile uzun süren bir savaşta Yahudiler teslim olmadığında onların geçim kaynağı olan mallarına zarar vererek teslim olmalarını sağlamışlardır. Bu şekilde Hayber Kalesi fethedilmiştir. Şimdi hayatımıza baktığımızda siyonistler ekonomik olarak her yeri sarmış durumda. Bizler de Müslümanlar olarak Gazze'de yaşanan katliamlara sessiz kalmayarak onları düşünüyorsak ve yardım etmek istiyorsak İslam âleminin bütün ülkeleri ile beraber herkes bu boykotun içinde olmalıdır ve bu boykotu desteklemelidir. Bu yapılacak boykot ile zulüm sahiplerine ekonomik manada bir darbe vurabilelim. Siyonist ve Yahudilere ekonomik darbe indirebilelim. Biz Müslümanların bu durumdan ibret almaları lazım. Hristiyan olan Güney Afrika devleti Lahey'de israile karşı bir soykırım davası açmıştır. Bu dava ile israil mahkûm duruma düşmüştür. Baktığımızda 57 tane İslam ülkesi var ve bu devletlerin hiçbirisinden bir hareket görmüyor bir ses işitmiyoruz. Sadece Katar ve Türkiye bir çaba içerisinde onu görebiliyoruz. Bu yapılanlar yeterli değil. Biz millet olarak siyonistleri ve ona destekçi olanların mallarını boykota tabi tutmalıyız. Onların ürünlerini almamalıyız. Boykot gündemini her zaman sıcak tutmaya çalışmalıyız." ifadelerine yer verdi.
 
"Binlerce yardım aracı Gazze'ye girmek için bekliyor ama Gazze halkı hayvan yemlerini öğüterek ekmek yapıyorlar"
 
Müslüman devletlerin küffara karşı birleşmesi gerektiğini söyleyen Müftü Baran, "Siyonistler oyunlar oynayarak ülkemizi de karıştırmak istiyorlar. Askerlerimize yapılan saldırılar ve onun dışında futbol turnuvalarında oyunlar oynayarak ve başka oyunlarla Türkiye'yi Filistin gündeminden uzaklaştırmak istediler. Bizler de Filistin'i her zaman gündemimizde tutmamız lazım. Kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Maddi ve manevi tüm desteklerimizi zulme uğrayan kardeşlerimize sunmamız lazım. İslam İşbirliği Teşkilatı her seferinde toplanıyor ama yaptıkları sadece sözde kalıyor. Bugün küfür medeniyeti kendi aralarında birleşip Gazze'ye saldırıyorlarsa bizler de en azından birleşerek Refah Sınır Kapısını zorlayıp açmamız lazım. Binlerce yardım aracı Gazze'ye girmek için bekliyor ama Gazze halkı hayvan yemlerini öğüterek ekmek yapıyorlar. Dolayısıyla bütün mücadelemizi yapmamız gerekiyor. Bir taraftan da Müslüman devlet liderlerine baskı yapalım ki sınır kapılarını açarak yardımlarını ulaştırsınlar. Bu biz Müslümanlar üzerinde bir farzdır." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA