• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizre doğal gaza kavuşuyor
29 Mayıs 2023 Pazartesi 10:35

Cizre doğal gaza kavuşuyor

2018 yılında müjdesi verilen ve aynı yılda ihalesi yapılıp boru hattı döşemesine başlanılan doğal gaz, Cizre ilçe merkezine ulaştı. Yapılacak çalışmalar sonrası yılsonuna kadar 2 bin hane doğal gazla tanışacak
2018 yılında müjdesi verilen ve aynı yılda ihalesi yapılıp boru hattı döşemesine başlanılan doğal gaz, Cizre ilçe merkezine ulaştı. Yapılacak çalışmalar sonrası yılsonuna kadar 2 bin hane doğal gazla tanışacak
 
Şırnak'ın Cizre ilçesi doğal gaza kavuşuyor. 2018 yılında müjdesi verilen ve aynı yılda ihalesi yapılan doğalgaz,  ilçe merkezine bağlı Dirsekli ve Bozalan TOKİ'lerine kadar getirilmişti. İlçeden geçen Dicle Nehri nedeniyle İlçe merkezine getirilemeyen doğal gaz, nehir üzerinde bulunan köprüden geçirilerek ilçe merkezine ulaşıtırıldı.
 
İlçe merkezine döşenen boru hattının ilk kazması için kurban kesildi. İlçe müftüsü tarafından dualar edildi.
 
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İlçe kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Nazlı Demir, yetkililerden bilgi aldı.
 
Demir, ilçe merkezine getirilen doğal gaz hattı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hedeflerinin yılsonuna kadar 2 bin haneye doğal gaz ulaştırmak olduğunu belirtti.
 
Demir, "Bugün Cizre'miz için önemli bir sorunu çözümünün mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemiz aslında 2018 yılından beridir doğal gaz hizmetinden faydalanıyor. Yalnız nehrin karşı yakasına doğalgaz hizmeti verilememişti. Bu yıl sayın valimizin öncülüğünde yapılan girişimlerle ak mercan tarafından yapılan yatırımlar sonucunda bugün itibariyle köprümüzden ilçe merkezine doğal gazımızı geçiriyoruz. Bunun ilk kazması bugün vuruluyor. 2023 yılı içerisinde toplamda 20 km'lik bir doğal gaz hattı yapılacak ve 2 bin haneye doğalgaz verilecek. Bununla beraberde ilçemizde doğalgaz hizmetinden yararlanan hane sayısı 6 bine çıkacak. Cizre'miz için çok önemli bir adım. Özellikle vatandaşlarımızla diyaloglarımızda bize gelen en önemli isteklerden biri buydu. Bu sorunun çözülmüş olması hepimizi gayet mutlu etti. Bu süreçte bizlere destek olan siyasilerimize, valimize ve yetkililere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güzel bir yatırım dönemi geçirelim. Cizre belediyesi olarak süreci takip edeceğiz. İlçemiz için çok önemli bir adım oldu. 3 mahallemiz bu yıl içerisinde bu hizmetten faydalanacak. Devlet hastane kadar kalan hattı uzatmak istiyoruz. İnşallah Dicle, Yafes ve kale mahallesi bu hizmetten yararlanacak. Şimdiden ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.
 
Cizreliler doğalgaza kavuştukları için mutlu olduklarını belirtti.
 
Veysel Şık, "Cizre'mize hayırlı olsun. Güzel müjdeler aldık bugün. Uzun süredir beklediğimiz doğal gaz Cizre'mize ulaştı. Hayırlısı ile bu kış güzel ısınacağız. Doğal gazı Cizre'mize ulaştıranlara teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA