• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çiftçiler pamuk fiyatına isyan etti.
07 Eylül 2019 Cumartesi 12:24

Çiftçiler pamuk fiyatına isyan etti.

Türkiye'de pamuğun yoğun olarak yetiştirildiği illerin başında gelen Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki çiftçiler, destek primlerinin düşürülmesine ve pamuk fiyatının belirsizliğini korumasına tepki gösterdi.
Viranşehir Zahireciler Borsa Başkanlığı öncülüğünde basın açıklaması yapan Viranşehirli çiftçiler, açıklanan pamuk fiyatlarına tepki gösterdi.
 
İlçenin Ceylanpınar Caddesi'nde bulunan Maliye Parkı'nda bir araya gelen çiftçiler adına açıklama yapan Viranşehir Zahireciler Borsa Başkanı Remzi Atan, pamuk ile uğraşan esnaf ve çiftçinin zarar görmesi halinde, bunun tüm sektörlere de yansımalarının olacağını kaydetti.
 
Atan, "Ülkemizde tarım ile ilgili bazı sıkıntılar var. Hem çiftçi, hem esnaf ve hem de vatandaşlarımız mağdur. Kimse halinden memnun değil. Viranşehir gibi verimli bir ovada pamuk üzerine geçimini sağlayan binlerce işçi, binlerce esnaf ve binlerce çiftçi var. Bu insanların çeşitli iş alanlarına çok ciddi maddi desteği var. Kazanılan bu para memleketimizde fırıncı, bakkal, berber, tamirci, manavdan tüm sektörlere kadar herkese fayda sağlamaktadır. Pamuk ile uğraşan esnaf ve çiftçi zarar gördüğünde tüm sektörler de zarar görüyor. Yani bu sorun sadece pamuk ile uğraşanların sorunu değil, tüm Viranşehir’in sorunudur. Aslında bu sorun tüm ülkenin sorunudur. Bu soruna bir çare üretmeyen yetkililer, bu vebalin altından kalkamazlar. Tarım Bakanımız bu tür sıkıntılara duyarsız kalırsa, ülkemiz tarım alanında ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacaktır." dedi.
 
Pamuk desteklemesinin en az bin 250 lira, pamuk fiyatının da en az 4 bin 500 lira olması gerektiğini vurgulayan Atan, "Ülkemizde yetkililer çiftçinin bir yere varmasını istiyorsa, pamuk ithalatının önü kesilmelidir. Yerli üreticiye destek verilmelidir. Buradan tüm STK’lara sesleniyorum. Bu haklı mücadeleye destek verin ki, sesimizi tüm Türkiye duysun. Viranşehir’in sahipsiz olmadığını herkese duyurmak mecburiyetindeyiz. Biz bu sorunun farkındayız. Tohum, gübre, mazot, ilaç, işçilik ve özellikle elektrik maliyetlerini çok iyi biliyoruz. Devletimiz bizden rapor istesin. Onlara çok kapsamlı rapor hazırlar ve elimizle götürür teslim ederiz. Ankara’daki koltuklardan buradaki insanların sıkıntısını göremezsiniz. Gelin sahayı beraber dolaşalım, o zaman sorunları görürsünüz. Millet perişandır. Kimse artık bir şey ekmek ve biçmek istemiyor. Tarlalarını satmak isteyen onlarca insanımız vardır. Bu insanların seslerine kulak tıkarsanız, bir krize sebep olursunuz. Değerli yetkililer! Bizi duyun ve sesimize kulak verip bu sorunlar için bir kriz masası oluşturun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA