• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çay satıcılarından uyarı: Sahte ithal çayda artış var
19 Mayıs 2023 Cuma 08:47

Çay satıcılarından uyarı: Sahte ithal çayda artış var

Son zamanlarda sahte ithal çaylarda ciddi bir artışın olduğunu belirten çay satıcıları, vatandaşları uyararak güvenilir yerlerden çay satın alınması gerektiğini söyledi.
Son zamanlarda sahte ithal çaylarda ciddi bir artışın olduğunu belirten çay satıcıları, vatandaşları uyararak güvenilir yerlerden çay satın alınması gerektiğini söyledi.
 
Batman'daki çay satıcıları, vatandaşlara sahte ithal çaylarına karşı uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
 
Özellikle çay tüketiminin yoğun olduğu bölgede kimi ithal çaylarda yaşanan sahtecilikte ciddi bir artışın olduğunu vurgulayan çay satıcıları, saman, talaş gibi maddelerin çay diye satıldığını ifade etti.
 
Kaliteli çayın rengi, kokusu ve tadından anlaşılabildiğini dile getiren çay satıcıları, vatandaşların mağdur olmamaları için güvenilir ve bilindik yerlerden çay satın alması tavsiyesinde bulundu.
 
Selman Turgut
 
"Saman ve talaşı siyaha boyayıp çayın içine karıştırıyorlar"
 
Kaliteli ve sahte çayla ilgili bilgi veren çay satıcısı Selman Turgut, "Çayın içinde hile var mı yok mu diye çayı gözle görüp test etmemiz lazım. Şu an sahte çayların içine ağırlaşması için şeker koyuyorlar. Saman ve talaşı siyaha boyayıp çayın içine karıştırıyorlar. Biz de ise 9 çeşit çay bulunmaktadır. Çayların kalitesi ise tadına göre değişiyor. Sahte çay alanlar zaten bir daha o çayı almıyor. Taştan yapılan sahte çay zehir gibi hem rengi hem de tadı da belli ve çamurlaşma oluyor. Kaliteli çay bir sonraki güne kalsa bile içilebiliyor ama kalitesiz çaylar 4 saat sonra çamur görüntüsü veriyor. Bu nedenden dolayı vatandaşlara bilindik yerlerden çay almalarını tavsiye ediyorum." dedi.
 
Bölgede çay tüketiminin çok fazla ve bir çay kültürünün olduğunu belirten bir diğer çay satıcısı Ahmet Başaran, özellikle son zamanlarda ithal çaylarda sahtecilik olaylarının çoğaldığına dikkat çekti.
 
Ahmet Başaran
 
"Renk veriyorsa sahtedir"
 
Saman, talaş ve gıda boylarını paketleyip halka sunduklarını ifade eden Başaran, şunları söyledi:
 
"Halkımızın sahte çay alarak mağdur olmamaları için bilindik ve güvenilir yerlerden çay almalarını tavsiye ediyoruz. Sahte çayı demlediğiniz zaman çayın üstünde hafif katran gibi bir boya beliriyor. Bir de kuru çayı soğuk suya koyduğunuzda eğer renk veriyorsa o sahte çaydır. Renk vermiyorsa orijinal çaydır. Şu anda ithal çayların fiyatı 180 liradan başlıyor, 250 liraya kadar çıkıyor. Şu an piyasada ise 100'e yakın ithal çay markası vardır ama bilinen birkaç marka var."
 
Enver Taner
 
"Daha önce mağdur oldum"
 
Daha önce kendisine sahte çay satıldığını belirten vatandaş Enver Taner, "Çay almak için buraya geldim. Tekirdağ'dan buraya alışverişe geldim. Uzun zamandır buradan çay alıyorum ve memnun olduğum için yine geldim. Daha önce başka yerden çay aldım mağdur oldum. Bazı çaylar samanlı ya da boyalı çıkıyor. Vatandaşların mağdur olmaması için bilindik yerlerden çay almalarını tavsiye ediyorum. Genellikle ithal çayı çok içiyoruz ve ithal çayında tadı çok önemlidir." dedi.
 
Tahsin Taner
 
"Bilindik yerden çay alınmasını tavsiye ediyorum"
 
Çay almaya gelen vatandaş Tahsin Taner, "Uzun zamandır çay alışverişimizi buradan yapıyoruz. Genellikle bildiğimiz yerlerden alışverişimizi yapıyoruz. O yüzden şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Burada 5-6 çeşit çay var ama biz genellikle sürekli aldığımız çayı alıyoruz. Çeşit çeşit insan ve esnaf olduğu için bazen tanımadığın yerden çay aldığın zaman mağduriyet yaşayanlar oluyor. Bu yüzden herkesi bildiği ve güvendiği yerden çay almalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA