• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Camiye dadanan hırsızlar cemaati canından bezdirdi
02 Temmuz 2022 Cumartesi 10:10

Camiye dadanan hırsızlar cemaati canından bezdirdi

Siirt’te Barış Mahallesi’nde bulunan Muhacirin Camii’ni mesken tutan hırsızlar, cami cemaatini canından bezdirdi.
Son zamanlarda camide yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren cami cemaati, hırsızlarla başlarının dertte olduğunu ve yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istediler.
 
Yıllardan beri hırsızlarla başlarının dertte olduğunu ifade eden cami cemaati, son 10 gün içerisinde hırsızların 3-4 defa camiye girdiklerini söyledi.
 
Hırsızlar, Caminin hutbe okunan kısmına çıkarak mikrofon kablosunu kesti. Daha sonra aşağıya inerek klimaların bakır kablolarını, gasil hane ve tuvaletlerin musluklarını çalan hırsızlar, camiyi ve mahalle sakinlerini yaklaşık 60-70 bin lira civarında zarara uğrattı.
 
Son dönemlerde camilerde inanılmaz bir hırsızlık olayı yaşandığına dikkat çeken Diyanet Birlik-Sen Siirt İl Temsilcisi Sabah Güneş, son hırsızlık olayının Barış Mahallesinde bulunan Muhacirin camiinde yaşandığını belirtti.
 
“Hırsızlar camide çalınmadık bir şey bırakmadı 70 milyar zararımız var”
 
Diyanet Birlik-Sen Siirt İl Temsilcisi Sabah Güneş
 
Bir hafta içerisinde hırsızların camide çalınmadık bir şey bırakmadığını ifade eden Güneş, “Camide yaka mikrofonundan tutun lavabo musluk başlıkları ve bataryalara kadar çalıp götürdüler. Camide hiçbir şeyi kullanamıyoruz, bir haftadan bu yana su sıkıntısı çekiyoruz. Neden? Çünkü abdest alınacak yere musluk alacak paramız yok. Cemaatten para toplayıp musluk alıyoruz ama bir hafta sonra bir bakıyoruz hırsızlar onları da çalmış, klimalarımızda çalınmadık parça kalmadı. İnanın camimizin 60-70 milyara yakın bir zararı var.”  ifadelerini kullandı.
 
Bu hırsızlık olayları ne zamana kadar devam edecek?
 
“Bu hırsızlık olayları ne zamana kadar sürecek?” sorusuyla tepkisini dile getiren Güneş, “Cami tuvalet kapılarının arkasındaki sürgüleri bataryaları çalıyorlar. Bugün bir batarya 500 TL, bu durum ne zamana kadar sürecek? Camide hiçbir klimayı kullanamıyoruz, yukarıda namaz kılamıyoruz aşağıda küçük, dar bir alanda namaz kılıyoruz. Cemaatin serinleyecek bir pervanesi dahi yok.” dedi.
 
“Suç duyurusunda bulunacağım ama bir şey çıkmayacak artık birileri buna bir dur demeli”
 
Eskiden İŞKUR tarafından camilere eleman gönderildiğini ama 2 yıldır bu uygulamanın kaldırıldığını ifade eden Güneş, “ Hırsızlıkların en büyük nedeni bu, şu anda caminin dış kapısını kapatamıyorum kanunen yasak. Cemaatten dolayı yukarıyı da kapatamıyorum nasıl olacak? Biz camide olmadığımız zaman hırsızlık oluyor. Bu suç sadece hırsızla ilgili değil, çalınan bu eşyaları alanlar da suçlu. Bir ara Kur’an kursundaki bilgisayarları çaldılar, emniyete şikâyet ettim ama olan bana oldu, tam 15-20 defa ifadeye çağrıldım. Sonuç olarak yine de bir şey çıkmadı. Korkuyorum, suç duyurusunda bulunacağım ama biliyorum bir şey çıkmayacak. Artık birileri buna bir dur demeli.” şeklinde serzenişte bulundu.
 
“Akşam emniyet buralarda dolaşsaydı hırsızları yakalardı”
 
Mahmut Nas
 
Barış mahallesinde ikamet eden ve cami cemaatinin müdavimlerinden Mahmut Nas, “Caminin bütün eşyalarını söküp götürmüşler, su akmasın diye de musluk borusuna odun taktık. Bizler musluk bataryasını 500 liraya alıyoruz ama hırsızlar 5 liraya satıyorlar. Artık bu hırsızlık olaylarının durması gerekiyor. Akşam emniyet buralarda dolaşsaydı hırsızları yakalardı. Lavaboların musluğu yok, yukarı çıkıp namaz kılamıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Devlet bir önlem almazsa vatandaş ne yapabilir ki?
 
Abdurrahman Özak
 
Caminin elektrik kabloları, muslukları ve klimalarının bütün parçalarının hırsızlar tarafından çalındığını dile getiren Abdurrahman Özak, “Devlet bu hırsızlar için bir önlem almış olsaydı camilerde bu tür hırsızlık olayları yaşanmazdı. Devlet önlem almazsa vatandaş ne yapabilir? Ancak devlet bu tür problemleri çözebilir. Devlet, hırsızları yakalayıp gerekli dersi verecek.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 590 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA