• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Camiler çocukların ve gençlerin bahçesine dönüştürülmeli
06 Ekim 2021 Çarşamba 08:52

Camiler çocukların ve gençlerin bahçesine dönüştürülmeli

Her yıl farklı konuların işlendiği 1-7 Ekim "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nda bu yıl "Vefa" konusu işleniyor.
Ağrı Gazi Mahallesi Yeşil Cami İmam Hatibi Abdurrahman Serbest, din görevlisinin mesai saati olmaksızın her zaman İslam’ı temsil ettiklerini söyledi.
 
Serbest, özelikle genç ve çocukların İslami eğitiminin önemli olduğunu ve bu önemli vazifeyi yerine getirmek için din görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.
 
Din görevlisi olan imamların mesai saati gözetmeksizin her an çalışmaları gerektiğini belirten Serbest, "İmamlarda mesai mefhumu yoktur. Bizde 24 saat mesai var. Vatandaşın hastası olur, cenazesi olur bizi çağırır. Biz tabi beş vakit camideyiz. Ama cami dışında cemaatin problemleri, istekleri, düğünü, nişanı veya sünnetine elimizden geldiği kadar iştirak ediyoruz. Dolayısıyla bizde mesai mefhumu yoktur. Camiye gelemeyip, camiden uzak kalan vatandaşlarla iletişime geçip, onlara yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Bir günümüz dolu, dolu geçiyor." dedi.
 
 "Vefa, sadece asil ruhlu insanlarda bulunan bir özelliktir"
 
Serbest, "Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki konusu başkanlığımızca belirlenen 'Vefa'dır.  Vefa, sadece asil ruhlu insanlarda bulunan bir özelliktir. Hayatta hiç bir şey gönül kırmak için bir gerekçe sunamaz. Hiçbir makam, mevki, konum, unvan dostluktan, arkadaşlıktan ve vefadan daha önemli olamaz. Bu münasebetle de din görevlileri toplumun en vefalı insanları olmak durumundadırlar. Camilerde hizmetlerini sunan ve camilere anlam kazandıran, toplumu yönlendiren, bazen toplumun şefkat eli, bazen toplumun uzlaştırıcı eli, bazen tolumun önder elidir din görevlileri. Dolayısıyla bu toplumun mihenk taşıdır din gönüllüsü." ifadelerini kullandı.
 
"Camilerimizin çocuk ve gençlik bahçesine dönüşmesini arzu ediyoruz"
 
İnsanoğlunun yeryüzüne halife olarak gönderildiğini belirten Serbest, bu görevi layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
 
Serbest, şunları söyledi:
 
"Bütün imam arkadaşlarım eksiksiz olarak bu görevlerini ihya ediyorlardır mutlaka. Fakat onlardan özel bir isteğim olacaktır. Gençlere ve çocuklara el atsınlar. Camilerimiz huzurun zirvede olduğu, çocuk bahçesine, gençlik bahçesine dönüşmesini arzu ediyoruz. O arkadaşlardan isteğim bu günkü gençlere el atsınlar. Gençler camiye gelmiyorsa, bizler gençlere gidelim, çocuklar gelmiyorsa, bizler çocuklara gidelim. Yaşlı kesim zaten camiye geliyor. Rabbimiz, 'Ben sizi yeryüzüne halife olarak gönderdim.' buyuruyor. Dolayısıyla yeryüzünün halifesi olarak İslam’ı temsil eden, İslam’ı anlatan imam kardeşlerimizdir, din gönüllüsü kardeşlerimizdir. Bunlar da bu ayetin sırrı ile hareket edip, bütün toplumu kucaklayıp, topluma İslam’ın hükmünü, İslam’ın ahkâmını anlatmaları gerekmektedir. İnşallah bütün kardeşlerimiz bunu yerine getirecektir." temennisinde bulundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 354 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı
  • CHP heyetinden Ahmet Türk’e ziyaret
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA