• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Camiler birer insanlık medresesi, terbiye mekânı olmalı
08 Ekim 2021 Cuma 10:08

Camiler birer insanlık medresesi, terbiye mekânı olmalı

Batman Peygamber Sevdalıları, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Batman İl Müftü Vekili Mehmet Nedim Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek haftalarını kutladı.
Ziyarette, camilerin önemi, camilerin etkin işlevleri, toplumun ıslahı konusunda imamların görev ve sorumlulukları konuşuldu.
 
Peygamber Sevdalıları Vakfı koordinatörleri Feyzi Aydın, Ercan Ekinci ve Ahmet Yıldız’ı Batman İl Müftüsü Turgut Erhan’ın Batman dışında olması nedeniyle vekâleten yerine bakan İl Müftü Vekili Mehmet Nedim Yılmaz karşıladı.
 
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Aydın, vakıf olarak faaliyetleri ve çalışmaları hakkında İl Müftü Vekili Yılmaz’ı bilgilendirdi.
 
Batman Peygamber Sevdalıları Vakfı Koordinatörü Feyzi Aydın yaptığı konuşmada, “2009 yılında kurulan platformumuz yaklaşık 4 yıldır vakıf olarak çalışma ve faaliyetlerini sürdürüyor. Her yıl düzenli bir şekilde Peygamberi Anlama Ve Sünnetini Yaşama etkinlikleri, Kasım Ayı Sahabe Ayı etkinlikleri, Siyer Yarışması etkinlikleri, Mevlidi Nebi etkinliklerinin yanı sıra Siyer Mektepleri gibi çok sayıda faaliyetlerle toplumuzun ihyası için seferber olmuş bir vakıfız.” dedi.
 
“Mescitler Kâbe’nin birer şubesidir”
 
Günün anlam ve önemine değinerek mescitlerin Kâbe’nin birer şubesi olduğunu söyleyen Aydın, “İslam toplumlarında din görevlileri, hizmetlileri cami ile birlikte anılır. Camiler ve mabetler tarihimizde kutsallarımız arasında sayılmıştır. Allah’ın arzında kurulan ilk mabet, ilk kutsal yapı hiç şüphesiz ki Kabe'i muazzamadır. Diğer mescitlerimiz ise Kabe'nin birer şubesi olarak toplumsal yaşamın ve İslami diriliş ve direnişin filizlendiği mescitler olmuştur. Camiler salt ibadet yeri değil, birer insanlık medresesi, terbiye mekânı olmalıdır. Birer medrese ve mektep, talim ve terbiye yurdu, ahlaki güzelliğin neşet ettiği birlik ve beraberliğin tesis edildiği mazlumların sığınağı, birer suffe mektebi olmalıdır." ifadelerini kullandı.
 
Cami ve mescitlerin toplumun ve insanlığın faydasına kullanılması gerektiğine dikkat çeken Aydın, "Din görevlilerimiz, hizmetlilerimiz toplumun çimentosu olduklarını hiçbir zaman unutmamalıdırlar. Kapitalist dünyanın dünyevileşme hırsı dayatmasına karşı bilgi ve ilimde paylaşımcı olmalıdırlar. Cami ve mescitlerimizin toplumun ve insanlığın daha çok faydasına kullanılmasını temenni ediyoruz.” dedi.
 
Son olarak İl Müftü Vekili Mehmet Nedim Yılmaz yapılan ziyaret nedeni ile Batman Peygamber Sevdalıları Vakfı koordinatörlerine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.(İLKHA)
Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA