• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: EYTde kimsenin herhangi bir hak kaybı olmayacaktır
17 Mart 2023 Cuma 07:39

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: EYT'de kimsenin herhangi bir hak kaybı olmayacaktır

EYT'ye ya da diğer emeklilik normal aşamalardan geçerek emekli olmak isteyen vatandaşların taleplerini karşıladıklarını kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK'nın çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
EYT'ye ya da diğer emeklilik normal aşamalardan geçerek emekli olmak isteyen vatandaşların taleplerini karşıladıklarını kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SGK'nın çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, depremin vurduğu illerden Malatya'yı ziyaret etti. Burada İl Koordinasyon Toplantısına katılan Bakan Bilgin, daha sonra basın açıklaması düzenledi.
 
Deprem ve sel felaketlerinde yaşanan acıları ortadan kaldırmanın mümkün olmadığını belirten Bakan Bilgin, ama acıları paylaşarak azaltacaklarını, bütün sorunları çözerek geleceğe hazırlanacaklarını ve geleceklerini yeniden kuracaklarını söyledi.
 
 
"Esnafın, ticaret hayatının canlanması üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz"
 
Büyük bir afetten geçildiğini anımsatan Bilgin, "Bu afetin arkasından bir başka afet bölgemizde de hissedildi ama Şanlıurfa ve başka şehirlerimizde sel ortaya çıktı. Deprem büyük bir felaket! Bu felaketin meydana getirdiği sorunları aşmak için devletimiz elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu konuda da elimizden gelen her türlü imkânı sarf ediyoruz sarf etmeye devam edeceğiz. Biz çalışma hayatının da hayatın normalleşmesi için önemli bir gösterge olduğunu üretim faaliyetinin başlanması, esnafın, ticaret hayatının canlanması bu konusunda da bizim üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz, her sorunu çözeceğiz. Deprem olur olmaz biz SGK üzerinden ilaç katılım payı, depremzedelerden doktor tedavi katılım payını kaldırmıştık. Bundan sonra da hemen devreye kısa çalışma ödeneğini nakdi ücret desteğini sunduk. İşletmelerin kendileri üretim faaliyetlerine devam edememe ya da pazarlarını kaybetme ya da sorun yaşama durumlarında onun şartlarının biliyorlar. Bu imkanları doğrudan doğruya çalışma hayatının istifade etmesi için onların önüne koyduk. Müracaatlar başladı ödemeler yapılıyor. Bölgedeki en önemli problem istihdam problemi. Gelir kaybına maruz kalmış olan ailelerin gelir sahibi yapılması bu konuda da ilk aşamada 25 bin yeni istihdam gerçekleştirdik. Valilerimizin organizasyonuyla yürüyor bu İstihdam. Gelir olmayan aileler tespit edilerek. İkinci 25 bini de bölgede uygulamaya sokacağız. İkinci 25 bin istihdam paketini de açacağız. Dolayısıyla bölgemizin normalleşmesi ekonomik hayatın harekete geçmesi yeniden başlangıcını teşvik edecek bütün tedbirleri alıyoruz. Bu konuda da hiçbir sınır tanımadan her ihtiyacı karşılamak bizim görevimiz." diye konuştu.
 
"Kimsenin herhangi bir hak kaybı olmayacaktır"
 
Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sorunu çözdüklerini anımsatan Bilgin, "Bu sorun Türkiye'nin 20 yılı aşkın süredir yaşadığı bir konuydu. Bu çözüldü. Fakat onun sevinci buruk bir sevince dönüştü. Bölgemizde de EYT'ye ya da diğer emeklilik normal aşamalardan geçerek emekli olmak isteyen yurttaşlarımızın bu taleplerini karşılıyoruz. Çalışmalarımız bizim sosyal güvenlik kurumunun (SGK) çalışmaları devam ediyor. Bu konuda da kimsenin herhangi bir hak kaybı olmayacaktır. Onun bilinmesini isterim. Hiç kimsenin hak kaybına maruz kalmayacağının altını çizmek isterim. Buralarda herhangi bir gecikme olduğu zaman da onlar telafi edilecektir. Hiçbir gecikme hiçbir hak kaybı söz konusu olmayacaktır." diye belirtti.
 
"Bu konuda bütün talepleri karşılayacağımız bütün imkanları seferber edeceğimizi belirtmek isterim"
 
Bilgin, "Bölgede iş hayatının yeniden canlanması, ekonominin yeniden harekete geçmesi, insanların çarşıda pazarda yeniden görünebilmesi için bizim bu destekleri vermemiz lazım. Bu destekleri devletimiz elinden gelen bütün destekleri verecektir. Biz de bakanlık olarak üstümüze düşen bütün görevleri yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti bir sosyal devlettir. Vatandaşının bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere bütün kurumlarıyla milletimizin bölgemizin hizmetindedir. Bu konuda bütün talepleri karşılayacağımız bütün imkanları seferber edeceğimizi belirtmek isterim." dedi.
 
Bilgin son olarak, "Acıları ortadan kaldırmak mümkün değildir ama acılarımızı paylaşarak azaltacağız. Önümüzdeki bütün sorunları çözerek geleceğe hazırlanacağız. Geleceğimizi yeniden kuracağız." diye kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA