• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bursanın fethinin 696’ncı yıldönümü kutlandı
07 Nisan 2022 Perşembe 09:26

Bursa'nın fethinin 696’ncı yıldönümü kutlandı

Evliyalar şehri olarak bilinen Bursa’nın fethinin 696’ıncı yıldönümü, münasebetiyle Osmanlı askerlerinin şehre giriş yaptığı Pınarbaşı’ndaki Fetih Kapı önündeki törenle kutlandı.
Bursa’nın 696 yıl önce Orhangazi tarafından fethinin yıldönümü nedeniyle törenlerle kutlandı. Fetih kapı’da yapılan törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törende bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’nın, geçmiş ile geleceğin uyum içinde harmanlandığı mükemmel bir şehir olduğunu hatırlattı. Osmanlı şehir medeniyetinin mihenk taşı olan Bursa, bir kutup yıldızı gibi büyük bir coğrafyaya yol göstermiştir.” dedi.
 
“Bursa Osmanlı’nın beylikten devlete giriş kapısıdır”
 
Aktaş “Çok farklı medeniyetler gelip geçti bu topraklardan. Osman Bey de beylikten devlete geçişin yolunun Bursa’dan geçtiğini gördü. Osman Gazi ile başlayan Bursa’yı fetih hareketi,1326’da Orhan Gazi zamanında tamamlanabildi. Fetih sonrası yapılan çalışmalarla Bursa, Tanpınar’ın ifadesiyle, kuruluş çağının havasını saklayan şehir olarak bugünlere taşındı. Bu topraklar cihan devletinin doğduğu topraklardır.  Bursa’mızın fethinin 696. yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Törene katılanlar Tophane’deki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri önünde Alplerin nöbet değişimini izledi. İl Müftü vekili Yavuz Yıldız’ın yaptığı duanın ardından, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri ziyaret edildi.
 
Fetih törenleri, Balabanbey Kalesi’ndeki etkinliklerle sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 653 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA