• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bursa bilim festivali ‘Science Expo’ başladı
11 Haziran 2022 Cumartesi 09:53

Bursa bilim festivali ‘Science Expo’ başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Turkish Airlines Science Expo, TÜYAP Fuar Alanı'nda yoğun bir katılımla başladı.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) desteğiyle bu yıl 9'uncusu düzenlenen ‘Science Expo Bursa Bilim Festivali'nin açılış töreni, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.
 
Bu yıl ‘Uzay Havacılık’ ana temasıyla düzenlenen festivalin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Artık eğitim sorunlarının hiç konuşulmadığı yeni projelerin, açılımların ve başarı hikâyelerinin konuşulduğu bir Bursa’yla karşılaşacağız. Bakanlık olarak her türlü desteği verdiğimiz gibi bundan sonra da destek vermeye de devam edeceğiz.” dedi.
 
“Bir ülkenin en kıymetli müessesi eğitim müessesidir”
 
Özer, “Bir ülkenin en kalıcı sermayesi beşeri sermayedir. Beşerî sermayesi de şekil veren eğitim olduğu için de bir ülkenin en kıymetli müessesi eğitim müessesidir. Başörtüsü yasağından katsayı uygulamasına kadar bir toplumsal mühendislik olan eğitim politikalarının bu ülkeye vermiş olduğu maliyetlerin hepsini rehabilite ederek yeni açılımlarla yoluna devam ediyor.” diye belirtti.
 
Fikrî mülkiyet ve sınai haklar konusuna da çok önem verdiklerini söyleyen Özer, "Eğer siz katma değeri yüksek olan ürünler üretemezseniz dünyayla rekabet edebilmeniz mümkün değil. Bunun yolu fikrî mülkiyet ve sınai haklardan ve bunların ticarileşmesinden geçiyor. Özellikle temel eğitim, ortaöğretim ve BİLSEM'lerde fikrî mülkiyete öncelik veriyoruz. 3-4 yıl önce yılda 2,9 ürünün tescilini alırken 2022'de 7.200 tane ürünün tescilini aldık.  Bunların her biri, Türkiye'deki değişen dilin habercisidir. Türkiye'de yerli ve millî olan üretim ortaya çıkmaya başladı. Bursa, bu alanda gerçekten Türkiye'ye mihmandarlık yapan bir şehirdir." diye konuştu.
 
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Science Expo Bursa Bilim Festivali’nin açılış törenine Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanvekili Cüneyt Şener, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldı.
 
Konuşmaların ardından açılışı yapılan festivaldeki stantlar, bakan ve protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 634 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA