• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bölgenin en büyük mesire alanı Cizre’de yapılacak
01 Şubat 2023 Çarşamba 09:34

Bölgenin en büyük mesire alanı Cizre’de yapılacak

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bölgenin en büyük mesire alanı, 60 dönümlük alanıyla Dicle Nehri'nin kenarına yapılacak.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde bölgenin en büyük mesire alanı, 60 dönümlük alanıyla Dicle Nehri'nin kenarına yapılacak.
 
Cizre'nin Dirsekli Mahallesi'nde daha önce nehir yatağı olan 60 dönümlük alan, Cizre Belediyesi tarafından düzenlenerek bölgenin en büyük ve en donanımlı mesire alanına dönüştürülecek.
 
Atıl durumda olan nehir yatağı olan 60 dönümlük arazinin mesire alanındaki çalışmalar tamamlandığında, içerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yolu, kamelyalar, çocuk oyun alanları, spor aletleri grubu, yeşil alanlar, mescit ve lavabo, otopark, barbekü mangal yerleri, voleybol ve basketbol sahaları, kumlu tenis sahası, sahil yolu oturma bandı, peyzaj ve ağaçlandırma ile bölgenin en büyük ve en donanımlı mesire alanına sahip olacak.
 
İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, Dicle Nehri kenarında bulunan 60 dönümlük mesire alanında yer tespitinde bulundu. 
 
Demir yaptığı açıklamada, "Bölgemizin en büyük mesire alanının yüklenici firmaya yer teslimini bugün itibari ile yapmış bulunmaktayız. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 60 dönümlük bir alanda Dicle Nehri'nin kenarında vatandaşlarımız, ailesi ile birlikte güzel zaman geçireceği müthiş bir mekân olacak ve bulunduğumuz yörede de bu anlamda tek olacak. Bizler, geldiğimiz günden beri ilçemizin sosyal anlamda yaşantısına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Cizre'miz yaklaşık 200 bin nüfusa sahip ve sadece kendi nüfusuna değil çevre ilçelerin de nüfusuna hizmet eden bir ilçe. Sosyal donatılarımız bu anlamda çok önemli, onlara ciddi anlamda ihtiyaç var. Yazın sıcağında, kışın serinliğinde insanların aileleri ile hoş zaman geçirmesini istiyoruz. Bizim amacımız; insanımızı mutlu etmek, içerisinde spor tesislerin de bulunacağı, vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte güvenilir bir ortamda hoş zaman geçirebileceği bir ortam yaratmaktır. Cizre kadim ve çok özel bir yerleşim yeri, tam bir kavşak noktada, ciddi bir cazibesi var. Burası bir nehir yatağı. İşgal edilmiş bir alandı. Önce işgali sonlandırdık sonrasında da acaba burayı tüm Cizre halkının yararına nasıl sunabiliriz dedik ve böyle güzel bir alanı, nehir kenarında mesire alanı yapalım tüm halkımız bundan yararlansın istedik." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA