• Mardin9 °C
  • Diyarbakır2 °C
  • Batman5 °C
  • Şırnak3 °C
  • İstanbul6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Boğazına yemek kaçan öğrenci Heimlich manevrası ile kurtarıldı
23 Aralık 2024 Pazartesi 10:17

Boğazına yemek kaçan öğrenci Heimlich manevrası ile kurtarıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Ortaokulu’nda, boğazına cisim kaçan ve nefes alamayan bir öğrenci, Okul Müdürünün uyguladığı Heimlich manevrası sayesinde kurtarıldı. O anlar okulun güvenlik kamerasına yansıdı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Ortaokulu’nda, boğazına cisim kaçan ve nefes alamayan bir öğrenci, Okul Müdürünün uyguladığı Heimlich manevrası sayesinde kurtarıldı. O anlar okulun güvenlik kamerasına yansıdı.
 
Olay Cizre’de Cumhuriyet Mahallesi Bozalan TOKİ Konutlarında bulunan Prof. Dr. Fuat Sezgin Ortaokulu’nda meydana geldi. Teneffüs sırasında 5’inci sınıf öğrencisi Muhammet Aktuğ, yediği yiyeceğin nefes borusuna kaçması sonucu nefes almakta zorlanmaya başladı.
 
Nefes almakta güçlük çeken öğrenci, koridorda gördüğü okul müdürü Hakim Caner’e doğru koşarak durumu anlatmaya çalıştı. Konuşamayacak durumda olan öğrenci, eliyle boğazını işaret ederek yardım istedi. Okul Müdürü Caner, durumu fark eder etmez öğrenciye Heimlich manevrasını uygulayarak müdahalede bulundu.
 
Yapılan doğru müdahale ile öğrencinin boğazındaki yiyecek parçası dışarı çıkarken, öğrenci tekrar nefes almaya başladı. O anlar ise okulun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Müdür Caner’in hızlı ve doğru müdahalesi, öğrencinin hayatını kurtardı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Mardin Büyükşehir Belediyesinden asfalt çalışmaları için büyük yatırım
  • MAÜ Kalitesini Bir Kez Daha Tescilledi
  • Mardin Valiliği 45 Okulun Doğalgaz Dönüşümünü Tamamlandı
  • Köprü ve otoyol ücretlerine zam
  • İŞKUR’dan 2025 için 150 milyar TL kaynak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2025 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA