• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bitlis’te gün yüzüne çıkan tarihi 10 köprü restore ediliyor
24 Eylül 2022 Cumartesi 10:08

Bitlis’te gün yüzüne çıkan tarihi 10 köprü restore ediliyor

Bitlis’te yürütülen “Dere Üstü Islah Projesi” kapsamında gün yüzüne çıkarılan ve bin 500’li yıllarda yapılan tarihi köprüler restore edilerek eski ihtişamına kavuşturuluyor.
Geçmişte dere üstüne yapılan betonarmelerin altında kalan tarihi köprüler, gün yüzüne çıkarıldı.
 
Bitlis'te Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen geçtiğimiz yıl başlatılan 'Dere Üstü Islah Projesi' çerçevesinde yapılan yıkımın ardından onlarca tarihi yapı gün yüzüne çıktı.
 
Dere üstüne yapılan iş yerleri yıktırıldı. Hem yıktırılan iş yerlerinin altında kalan hem de üzerine beton dökülerek kapatılan tarihi köprüler gün yüzüne çıkarıldı.
 
Dere ıslah projesinin bitimiyle Bitlis’in eski tarihi ihtişamına kavuşacağını belirten Bitlis Valisi Oktay Çağatay, köprülerin bu yıl sonuna kadar bitirilip vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.
 
Araç geçişi için tarihe uygun bir şekilde iki adet köprü yapımına da başlandığını dile getiren Çağatay, “Bitlis Dere Islah Projesi çerçevesinde ortaya çıkan tarihi köprülerimiz var. Bu anlamda dere üstünde 10 tane tarihi köprü ortaya çıktı. Bu köprüler bin 500'lü yıllardan kalmak köprülerdir. Köprü restorasyon faaliyetlerimiz başladı. İki ayrı müteahhit çalışıyor ve tamamı orijinal haline getirilecek.” dedi.
 
Yıl içerisinde köprülerin tamamlanacağını dile getiren Çağatay, “Yıl içinde bu köprülerimizin tamamı bitirmiş olacağız. Köprülerin tamamı yaya köprüsü olacak. Çünkü bunlar tarihi köprüler. Üzerinden hiçbir şekilde araç geçmeyecek. Ayrıca araç geçişini temin etmek içinde iki tane araç köprüsü yapıyoruz. Onları da tarihi köprülere uygun şekilde yapacağız. Kış aylarına girmeden köprüleri bitirmiş vatandaşların hizmetine açmış olacağız.” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA