• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bisiklet festivaline katılan sporcular Şırnak’ın doğa güzelliğine hayran kaldı
12 Haziran 2021 Cumartesi 10:35

Bisiklet festivaline katılan sporcular Şırnak’ın doğa güzelliğine hayran kaldı

Şırnak’ta birincisi düzenlenen Şehr-i Nuh Bisiklet Festivaline 14 ilden katılan 225 sporcu, gün boyu pedal çevirdi. Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesi’nde konaklanan sporcular, kentin doğası ve güzelliğine hayran kaldıklarını ifade etti.
Şırnak Valiliği, Şırnak, Uludere ve Beytüşşebap Belediyelerinin desteğiyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen Şehr-i Nuh Bisiklet Festivali, 14 ilden 225 sporcunun katılımıyla 3 gün sürecek.
 
11-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında sporcular ilk gün 40 kilometrelik Şırnak-Şenoba etabını gerçekleştirdi. İkinci gün Şenoba-Yemişli arasındaki 40 kilometrelik yolu, son gün ise 40 Yemişli-Beytüşşebab etaplarını geçecek sporcular, toplamda 120 kilometrelik pedal çevirecek.
 
Sporcuların 14 Haziran günü ise Beytüşşebap'tan Şırnak'a geri dönmesiyle festival sonlanacak.
 
Çalınan düdükle kent merkezinden Uludere ilçesine bağlı Şenoba Beldesine kadar 40 kilometre pedal çeviren sporcular, kentin doğal güzelliği, temiz ve serin havasına hayran kaldı.
 
Şenoba Orgeneral Edip Başer İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde çadırlarını kuran sporcuları Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz ziyaret etti.
 
Geceyi burada geçirecek sporcularla sohbet eden Solmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uludere’nin doğa ve kültürel tanıtımını yaptıklarını söyledi.
 
Şırnak’ın coğrafi güzelliklerinin ülkeye tanıtmakta geri planda kalındığını ifade eden Solmaz, “Allah'a şükür huzur ortamı büyüdükçe, bu zaman genişledikçe insanlar Şırnak’ı daha doğru bir şekilde tanıyacaklar. Bu festivaller bunun en güzel örneğidir.” dedi.
 
Adana’dan festivale katılan Kemal Çeçen, uzun zamandır görmek istediği Şırnak’ı festival sayesinde gördüğünü, halkına ve coğrafi güzelliğine hayran kaldığını belirtti.
 
Kentte halkın sevgi gösterisinden etkilendiğini dile getiren Çeçen, “Manzara muhteşemdi, sarp rampalar vardı. Biz Adana’da bu rampalara alışkın değildik. Çok keyif aldık. Her ne kadar yorulmuş olsak da bir tarafımızda Cudi bir tarafımızda Gabar eşsiz bir manzara eşliğinde pedal çevirdik.” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA