• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir haftada 5 bin çocuk Mikrobiyalit Sergisini gezdi
14 Aralık 2021 Salı 10:27

Bir haftada 5 bin çocuk Mikrobiyalit Sergisi'ni gezdi

Adilcevaz'da, Su Altı Filmcileri ve Fotoğrafçıları Derneği (SUFOD) ve Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği tarafından Vangölü'nün altında çekilen mikrobiyalit fotoğraflarının sergilendiği salon, bu kez minik öğrenciler tarafından ziyaret edildi.
Okullardan servislerle alınarak gruplar halinde sergiye getirilen öğrenciler, fotoğrafları inceledi. İlçedeki yaklaşık 5 bin öğrencinin sergiyi gezmesini sağladıklarını belirten ilçe Kaymakamı İsmail Demir, son bir hafta içerisinde neredeyse bütün evlerdeki konunun mikrobiyalit olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.
 
Kaymakamlık girişindeki salonda Vangölü altındaki mikrobiyalitler ve batıkların yer aldığı 40 fotoğrafın vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendiğini ifade eden Demir, Adilcevaz için bir hikaye yazmak için başlattıkları çalışmanın son ayağının da dalgıçlık eğitimlerinin verileceği dalgıçlık okulu olduğunu belirtti.
 
Fotoğraf sergisini gezen öğrenciler, Kaymakamlık toplantı salonuna alınarak burada sergi için hazırlanan kısa film gösterimini izledi. Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Cumali Birol tarafından öğrenciler bilgilendirilirken, sunumun sonunda öğrenciler merak ettikleri soruları da yönelttiler.
 
Adilcevaz Mikrobiyalitlerle turizmin gözdesi
 
Amaçlarının bölgedeki mikrobiyalitlerle dalış turizmini canlandırmak olduğunu ifade eden Demir, "Günümüz dünyasında her şehrin bir hikayesi var. Bizler de şirin ve doğal ilçemiz Adilcevaz’ın güzelliklerinden istifade ederek, bir hikaye oluşturmak istedik. Bunu da üçlü sac ayağına oturttuk. Öncelikle sahillerimizdeki mikrobiyalit sahalarının su altı milli parkı ilan edilmesi için Bakanlığımıza başvuruda bulunduk. Bu konu ile ilgili olarak bir farkındalık oluşturabilmek için Su Altı fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneğinin sahillerimizde çekmiş olduğu fotoğraflarla bir sergi düzenledik. Bunun da son halkasını dalış okulu ile tamamlama gibi bir hedefimiz var ki bunu da gerçekleştirmemiz halinde ilçemizin dalış turizmi açısından cazibe merkezi haline geleceğini ümit ediyoruz." dedi.
 
Mikrobiyalit Sergisi'ne yoğun ilgi
 
Geçen hafta açılan serginin çok ilgi gördüğünü belirten Demir, "Geçtiğimiz hafta sergimizi açmıştık. Çok da ilgi gördü. Daha sonra Bitlis’te bir çalıştay ve sergi de yaptık. Bu hafta da köylerimizdeki ve mahallelerimizdeki öğrencilerimizi buraya getirerek sergiyi gezmelerini sağladık. Amacımız zaten bu mikrobiyalitleri tanıtmaktı. Şu anda Adilcevaz’ın bütün evlerinde ve hanelerinde mikrobiyalit sohbetleri aileler arasında geçmektedir. Amacımıza ulaştığımıza da inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Mikrobiyalitleri "Vangölü Mercanları" olarak tanımladıklarını belirten Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise "Tespitini yaparak halkımızın beğenisine sunalım dedik. Mikrobiyalit, daha çok Anadolu'da sarkıt-dikit manasında bir oluşum. Bazıları 15-20 metreye kadar yükselebiliyor. Memleketimizde turizmi canlandıracağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.
 
Sergiyi gezen çocuklar, bugüne kadar böyle bir sergiyi ilk kez gezdiklerini, Vangölü'nün altındaki zenginliğe hayran kaldıklarını belirterek, sergide emeği geçenlere teşekkür ettiler. (İLKHA)
Bu haber toplam 622 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • MİDYAT HÜDA PAR’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
  • Midyat'ta Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Verildi
  • MİDYAT’TAKİ MUHTARLAR’DAN AKMERCAN’A ÇIKARMA
  • Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu
  • Ahmet Türk, Hayrettin Demir hakkında suç duyurusu yaptı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA