• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir Dünya Kadın Hatıra Ormanı oluşturuldu
23 Kasım 2019 Cumartesi 16:01

Bir Dünya Kadın Hatıra Ormanı oluşturuldu

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kadına yönelik şiddet ile mücadele haftası kapsamında Bir Dünya Kadın Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Mardin-Nusaybin yolu 4. kilometresinde oluşturulan Bir Dünya Kadın Hatıra Ormanı etkinliğine Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V.  Mustafa Yaman, eşi Hanımefendi  Gülseren Yaman, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Mardin Orman İşletme Müdürlüğü tarafından dağıtılan yüzlerce fidan, katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V.  Mustafa Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada,  kadına yönelik şiddet ile mücadele haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık oluşturmak için "Bir Dünya Kadın" ismi ile hatıra ormanı düzenlediklerini belirtti.

Kadınlara yönelik şiddete karşı mücadele ettiklerini söyleyen Yaman, şunları söyledi:

"O nedenle de Mardinli hemşerilerimle, kadınlarımızla beraber bu alanda bir hatıra ormanı oluşturmak istiyoruz, farkındalık yaratmak için. Gördüğünüz gibi hem güzel bir gün, hem de Mardinli kadınlarımızda bu programa eşlik ettiler ve bizle beraber onlarla beraber bu alanı ağaçlandıracağız ve bundan sonrada devam edeceğiz inşallah. Bütün amacımız hem valilik olarak hem kurumlarımız olarak hem Büyükşehir Belediyesi olarak Mardin'de ve ilçelerinde kadına şiddetle mücadelede çok iyi sonuçlar almak istiyoruz ve için çalışıyoruz zaten. Bu nedenle mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

İnşallah sadece kadın için de değil yani çocuk için, dezavantajlı gruplar için şiddetin olmadığı bir dünya istiyoruz. Mardin’de ki kadınlarla beraber güzel programlarda yapıyoruz. Onların her alanda ön planda olmalarını arzu ediyoruz. Belki farkındasınız Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak da kadın istihdamında önde gelen illerden bir tanesiyiz ve bunda da önem veriyoruz, hem birim başkanları açısından, hem de çalışanlar açısından, inşallah hep böyle olacak. Mardin elbette bir kadın dostu şehir, bir çocuk dostu şehir, bir genç dostu şehir ve böylede olmasına gayret edeceğiz”

 

Bu haber toplam 399 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA