• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bingöl’de ormanlık alanlara girişler bir ay süreyle yasaklandı
05 Ağustos 2021 Perşembe 14:53

Bingöl’de ormanlık alanlara girişler bir ay süreyle yasaklandı

Son dönemde Türkiye genelinde yaşanan yangınlar sebebiyle Bingöl genelinde de ormanlık alanlara girişler yasaklandı.
 
Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında il sınırları içindeki ormanlık alanlara girişlerin 31 Ağustosa kadar yasaklandığı bildirildi.
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
"Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaklandı.
 
Ormanlık alanlarındaki yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yakıcı madde kullanılmasına müsaade edilmeyecek.
 
Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.
 
Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak gerektiğinde enerji kesintisi uygulanacaktır.
 
Tüm belediyelerimiz ve İl Özel İdaresi orman içi, orman kenarı bitişiğinde bulunan çöp toplama alanlarını çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracak.
 
İlçe kaymakamlarımız ve Bingöl Orman İşletme Müdürlüğün koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin şekilde gözetim ve denetim yapacaklar.
 
Bu karar Bingöl ili sınırları içindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanacaktır. Bu karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır."
 
Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA