• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beraat Kandilinde Şırnaklılar camilere akın etti
28 Mart 2021 Pazar 10:40

Beraat Kandili'nde Şırnaklılar camilere akın etti

​Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde Beraat Kandili münasebetiyle halk camilere akın etti. Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, eller semaya açılarak dualar edildi.
Beraat Kandili nedeniyle camileri dolduran Cizreliler, okunan mevlidi dinleyerek dua etti. İslam alemi için dua eden vatandaşlar, bu geceye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Camilerde düzenlenen programlara çocuk ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.
 
Meydan Başı Camii'nde düzenlenen program, cami imam hatibi Mehmet Şerif Seveci’nin yaptığı dua ile sona erdi.
 
Yeşiltepe Mahalle Camii’nde düzenlenen "Beraat Kandili Özel" programı yatsı namazına müteakiben başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.
 
İlahi ve kasidelerin seslendirildiği programda, eller af olunmak için semaya kalktı. Beraat Kandili'nin önemine binaen bir konuşma yapan Yeşiltepe Mahalle Cami İmam Hatibi Seyyid Abdulkadir Erzen, Allah’ın, kandil gecelerini kullarını affetmek için fırsat olarak sunduğunu belirtti
 
Erzen, "Bugünlerde Allah kullarını affetmek için fırsat sunuyor. Ansızın insanlar ruhlarını Allah’a teslim ediyor ve hesap günü için Rabbinin huzuruna çıkıyor. Önemli olan Allah’ın huzuruna temiz bir şekilde çıkmak. Sadece bu günlerde değil, yılın tüm gün ve gecelerinde hayatımızı Allah’ın istediği şekilde geçirmemiz gerekiyor. Bunun için sık sık ibadet ederek, Allah’a yalvararak dua etmeliyiz. Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de belirttiği Müslümanlar olmalıyız. Bunu yolu da Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) yolunu takip etmekten geçiyor. O’nun sünnetini ve öğretilerini iyi anlamalı ve hayatımızı buna göre idame etmeliyiz. Sadece burada değil, eve gidince ibadetlerimizi sürdürmemiz gerekiyor. Beraat Kandili, tüm İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olsun." dedi.  (İLKHA)
Bu haber toplam 1226 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA