• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Benim gibi engelli kardeşlerimi Kuran okumaya ve öğrenmeye davet ediyorum
01 Kasım 2019 Cuma 09:17

"Benim gibi engelli kardeşlerimi Kur'an okumaya ve öğrenmeye davet ediyorum"

Adıyaman'da ikamet eden Elif Deniz (47), işaret diliyle öğrenmeye çalıştığı Allah'ın kelamını herkesin öğrenmesini istediğini ifade etti.
Birkaç günde öğrendiği Elif- Ba’yı elinden düşürmeden okumaya gayret eden Deniz, çok mutlu olduğunu belirterek, herkesi Kur'an- ı Kerim öğrenmeye davet etti.
 
Kur'an-ı Kerim öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Deniz, "Ben, Allah'ın kelamını işaret diliyle öğrenmeye çalışıyorum. Elif- Ba’yı birkaç günde öğrendim. Umre ödüllü sınava katılmak için gayret sarf ederek çalışıyorum. Kur'an harflerini tanıdığım için çok mutluyum. Benim gibi işitme engelli olan kardeşlerimi Kur'an okumaya ve öğrenmeye davet ediyorum.  Bazı harflerde zorlandığım için öğrenemeyeceğim korkusu yaşıyordum. Ama pes etmeyeceğim. İmanın ve İslam'ın şartlarını öğrendim. İsmimi söylemeyi öğrendim. İl Müftülüğü tarafından yapılan umre ödüllü sınava katılarak, Allah'ın kutsal kıldığı yerleri ziyaret etmeyi istiyorum." dedi.
 
Elif Deniz'in kızı Fatma Elif Deniz ise annesinin işitme engelli olmasına rağmen gayret ederek Kur'an- ı Kerim öğrenmeye çalıştığı belirterek, "Annem kendi gibi işitme engelli diğer insanların da Kur'an öğrenmesini arzuluyor. İşitme engelli olduğundan, öğrenme konusunda zorluk çekmekten korkuyor. Fakat hiç pes etmiyor, inşallah başaracak ve hayatına daha da renk katacak. Şimdi İslam'ın ve İmanın esaslarını öğrendi." dedi.
 
"İşitme engelliler için kurs açmak istiyoruz"
 
Elif Deniz'in Allah'ın kelamıyla tanışmasını sağlayan Ebubekir Sıddık Camii Kur'an Kursu Hocası Fatma Mutlu, "Kuran kursumuz bayanlara yönelik bir kurstur. Bu sene bir yenilik yaparak işitme engelli Elif ablamızı kursumuza kaydettik. Bu bizim bizin için bir başlangıçtır. Kur'an-ı Kerim’i her dalda ve dilde, beden diliyle, işaret diliyle, Braille alfabesiyle her şekilde öğretmek istiyoruz.  İşitme engelli kardeşlerimiz tarafından talep olursa onlar için de kurs açmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Görme ve işitme engelli insanlara ulaşarak onları Allah'ın kelamıyla tanıştırmak istediklerini belirten Mutlu, "Biz bu kardeşlerimizin de diğer insanlardan farksız olduğunu, diğer insanlar gibi onların da manevi gelişimini sağlamak için çaba sarf etmeye gayret edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 
 
 
Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA