• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman’daki üniversite öğrencilerinden Fatih Sondaj Gemisine ziyaret
03 Şubat 2020 Pazartesi 17:37

Batman’daki üniversite öğrencilerinden Fatih Sondaj Gemisi'ne ziyaret

Batman Üniversitesinden bir grup öğrenci, doğalgaz ve petrol arama çalışmaları kapsamında sondaj çalışmalarını sürdüren Fatih Sondaj Gemisi'ni ziyaret etti.
Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünde okuyan bir grup öğrenci, hocaları eşliğinde doğalgaz ve petrol arama çalışmaları kapsamında sondaj çalışmalarını sürdüren Fatih Sondaj Gemisi'ne teknik ziyaret gerçekleştirdi.
 
Yaptıkları ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğrenci Temsilcisi Hasan Fırat Altınyüzük, sondaj faaliyetleri hakkında önemli bilgiler edindiklerini belirtti.
 
Altınyüzük, “Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü olarak bir ilke daha imza attık. Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisine (Mersin-Silifke/Taşucu Limanı) Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencileri olarak teknik gezi düzenledik. Gün boyunca Fatih sondaj gemisinin teknik özellikleri ve Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler edindik.” dedi.
 
“Yetişmiş mühendislere ihtiyaç var”
 
Ülkenin deniz sondajlarında yeni olduğunu, bu kapsamda yetişmiş mühendislere ihtiyacın olduğunu vurgulayan Altınyüzük, “Petrol mühendisliğinde her ne kadar üniversitemizde alanında uzman hocalarımız tarafından teorik dersler verilse de pratik yapılmadan konuların anlaşılması zordur. Bundan dolayı Batman’daki sondaj kulelerine, üretim sahalarına ve atölyelere teknik gezi düzenliyoruz. Türkiye deniz sondajlarında oldukça yeni ve bu anlamda yetişmiş mühendislere ihtiyaç var. Bu teknik gezi ile hem deniz sondajı konusunda yerinde pratik bilgiler edinmiş olduk hem de inanıyorum ki bu gezi birçok arkadaşımıza ilham kaynağı olmuştur.” ifadelerini kullandı.
 
“Doğalgaz arama çalışmaları kuşkusuz çok önemli”
 
Akdeniz’deki sondaj çalışmalarının çok önemli olduğuna işaret eden Altınyüzük şunları söyledi: “Yüzde doksan dokuz doğalgaz ihtiyacını ithal eden bir ülke olarak Doğu Akdeniz’de yaptığımız doğalgaz arama çalışmaları kuşkusuz çok önemlidir. Biz de doğalgaz arama çalışmaları için alınan ilk sondaj gemisi olan Fatih sondaj gemisine teknik gezi düzenlemek istedik. Bunun için yaptığımız birçok girişim ve aylarca uğraşmamız sonucu bu teknik geziyi gerçekleşmiş olduk. Emeği geçen tüm yetkililere arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.”(İLKHA) 
 
Bu haber toplam 1849 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA