• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda Zulmün Karşısında Ehl-i Beytin Yolunda temalı etkinliğe yoğun katılım
09 Ağustos 2022 Salı 09:39

Batman'da "Zulmün Karşısında Ehl-i Beyt'in Yolunda" temalı etkinliğe yoğun katılım

Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilciliğinin, "Zulmün Karşısında Ehl-i Beyt'in Yolunda" temasıyla düzenlediği Aşure etkinliğine binlerce Batmanlı katıldı.
Batman Merkez'de bir parkta düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından ilahi ses sanatçılarının ilahi ve ezgilerini seslendirmesiyle devam etti.
 
Sunuculuğunu Mustafa Tufan'ın yaptığı programda katılımcılara hitapta bulunan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Osman Tayfur, 10 Muharrem, Aşure ve zulmün Karşısında boyun eğmeyen Hazreti Hüseyin'in Müslümanlar nezdindeki kıymet ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.
 
Program'da bir konuşma yapan İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emiroğlu ise Hazreti Hüseyin'in Yezid'e olan kıyamının zalime ve zulme karşı kıyamete kadar bütün Müslümanlara bir örnek olduğuna dikkat çekti. 
 
"Bütün Müslüman beldeleri birer Kerbela olmuş durumda"
 
İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Osman Tayfur konuşmasında şunları söyledi:
 
Hazreti Hüseyin'in yolu ve davasının tanınması ve ne için kıyam ettiğini ve herkesin evinine girip saklandığı ve şehit olacağını bile bile niye meydana çıktığını bilmemiz gerekir. Dün Kerbela Çölü'nde bu facia başımıza geldi ve biz bundan ders ve ibret almadığımız için bugün bütün Müslüman beldeleri birer Kerbela olmuş durumda. Filistin'de yaşanan katliamlar da bir Kerbela olayıdır. Katil Siyonistler uçak, tank ve toplarıyla beşikteki çocuklarımızı, yaşlılarımızı, kadın ve erkeklerimizi öldürdüler. Hani ümmet bunun karşısında ne yapıyor?
"Bu topraklarda adalet sağlayıp bu zalimlerden hesap sormalıyız"
 
İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Osman Tayfur 
 
Tayfur, "Esas olan ben hüseyniyim demekle değildir. Esas olan bizlerin hak olan davanın etrafında ümmet ruhuyla, Muhammedî ruhla ve Hüseyin'inin sesiyle toplanıp bu davayı ilerletmeliyiz. Bu şekilde bu topraklarda adalet sağlayıp bu zalimlerden hesap sormalıyız. Eğer bu kardeşliği sağlayamasak daha birçok Kerbela göreceğiz. Her gün yemen, Filistin ve birçok yerde asrın yezitleri aynı vahşet ve katliamları yapmaya devam edeceklerdir." dedi.
 
"Bin 400 yıldır yüreğimizi kanatan, içimizi parçalayan bir gün"
 
"Bugün bizler burada durabiliyorsak ve elif gibi dim dik ayakta durabiliyorsak, anlımız açık başımız dik durabiliyorsak bu Kerbela mücadelesinin semeresidir." diyen İdeal Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emiroğlu şunları söyledi.
 
Buradan bir selam göndermek istiyorum; birkaç gündür kanayan yaramız olan Gazze'mizde bombardıman altında olan aziz Filistinli kardeşlerimize olsun. Bugün bin 400 yıldır yüreğimizi kanatan, içimizi parçalayan, her hatırladığımızda yüreğimizde parçaların koptuğu, büyük bir hadisenin İmam Hüseyin'in kıyamının yıl dönümünü anmak ve anlamak için buradayız.
"Bu mücadele adananların ve aldananların mücadelesidir"
 
İdeal Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emiroğlu
 
Bugünün Aşure ve matem günü olduğunu belirten Emiroğlu "Biz kerbelayı sadece bir matem günü olarak anlamıyoruz. İnsanlığın yeryüzündeki mücadelesinde iki taraf vardır. Hazreti Âdem'den (Aleyhisselam) bugüne kadar, bu iki tarafın mücadelesinde yeryüzü sahne olmaktadır. Peki, kimdir bu taraflar; iman ehli ve küfür ehlidir. Bir tarafta inanlar diğer tarafta inkâr edenler. Bu mücadele kıyamete kadar devam edecektir. Aslında bu mücadele sadece bir iman ve küfür mücadelesi değil; bu mücadele adananların ve aldananların mücadelesidir. Bu mücadele tarihinde birçok ibretlik olayı tarih kaydetmiştir. İmam Hüseyin'in mücadelesi basit bir iktidar mücadelesi değildir. İmam Hüseyin'in mücadelesi baştan sona 'iyiliği emretme kötülüğü nehyetme' mücadelesidir. İmam Hüseyin'in mücadelesi ve kıyamı Müslümanların idaresinin tuğyana ve dalalete terk edilmeyecek kadar büyük bir mesele olduğunun ispatıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA